Hlavní obsah

David Moravec zakotvil v Havířově, zatím má smlouvu jen na měsíc

Šestatřicetiletý hokejový útočník David Moravec bude působit v prvoligovém Havířově. Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa, který byl po odchodu z Třince volný a bez smlouvy, se s vedením klubu dohodl zatím na měsíčním kontraktu.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

"Kromě kvality si od něj slibujeme především zkušenost. Máme hodně omlazené mužstvo, kterému chybí vůdce, a jím by se David mohl stát," řekl sportovní manažer klubu Marek Novotný.

Dlouholetý extraligový forvard by měl v první fázi za Havířov odehrát devět zápasů. Debutovat by měl ve středu proti Chomutovu s tím, že po měsíci klub i hráč budou řešit možnosti další spolupráce. "Zatím neuvažujeme dále než s výhledem těch pár týdnů. Může se stát, že David mezitím dostane nějakou jinou zajímavou nabídku. Uvidíme, jak se to vyvine," řekl Novotný.

Bývalý reprezentant působil v uplynulých dvou sezonách v Třinci, který s ním v létě neprodloužil smlouvu. Moravec byl v druhé polovině 90. let ikonou Vítkovic, po zlatém úspěchu na olympiádě v Naganu ho draftovalo Buffalo, kde však odehrál jen jedno utkání v NHL a vrátil se do Evropy. Poté hrál v ruské Jaroslavli, Plzni, švédském Malmö, finské Hämeenlinně a německém Wolfsburgu.

Reklama

Související témata: