Hlavní obsah

Chomutov vede první ligu o dva body

PRAHA

Hokejisté Chomutova vyhráli i čtvrtý zápas v sezoně a zůstali v čele první ligy. Severočeši ve středu zvítězili 4:2 v Havířově a vedou o dva body před dvojicí Ústí nad Labem, Havlíčkův Brod.

Foto: Vladimír Borgula

Radost hokejistů Chomutova - archivní foto

Článek

Semifinalista minulé sezony Chomutov v létě posílil kádr a jeho jasným cílem je postup do extraligy. Roli favorita naplnili svěřenci trenéra Radima Rulíka i v Havířově. Domácí Panteři dokázali na první dvě trefy hostů vždy reagovat. Když v první třetině otevřel skóre Trefný, v úvodu druhé části vyrovnal Zeliska. Hosté šli zásluhou Jíry opět do vedení, Haas i podruhé vyrovnal, ale na branku ve třetí třetině, kdy po chybě v obranném pásmu trestal hostující Skořepa, už zareagovat nedokázali. V závěrečném náporu trefil Rusnák pouze tyč, ale v následné power play zpečetil výhru Chomutova trefou do prázdné branky Pulpán.

Úřadující vítěz první ligy Ústí podruhé v sezoně ztratil body, ale díky vítězství 2:1 po nájezdech nad Třebíčí uhájil neporazitelnost. Hosté začali aktivně a v 5. minutě likvidoval ústecký Orct šanci Obdržálka a následně Dolníčka a Káni. V polovině zápasu potrestali domácí vyloučení Ostrčila, když Pajič propasíroval puk z úhlu do branky Třebíče s pomocí jejího strážce. V dalších minutách se hrálo více před Orctem a útočná snaha hostů byla korunována v úvodu třetí třetiny. Dolníček projel před ústeckou branku a střelou pod tyčku vyrovnal. V závěru řádné hrací doby měl více práce domácí Orct a na konci prodloužení nedokázali strhnout vítězství na stranu svých týmů třebíčský Dolníček ani domácí Dragoun. V maratonském rozstřelu pak rozhodl nájezd Mikulíka až v 11. sérii.

Dosud neprohrál ani Havlíčkův Brod, jenž získal dva body díky vítězství 4:3 po nájezdech na ledě nováčka ze Šumperku. Hosté brzy reagovali na vedoucí branku Hulvy z druhé minuty a díky Knotkovi a ve druhé třetině Němcovi s Holcem otočili na 3:1 ve svůj prospěch. Domácí nicméně neodešli ze zápasu s prázdnou poté, co ve třetí části svou druhou brankou v zápase Hulva snížil a necelé dvě minuty před koncem třetí části Hašek vyrovnal. Hostující Rebel získal bod navíc díky Knotkovi, jenž byl jediným úspěšným v nájezdech.

Po výhrách v prvních dvou zápasech musela skousnout dvě prohry za sebou jihlavská Dukla, kterou porazily 4:1 Benátky. Ty nasměrovaly za třemi body především skvěle zvládnuté úvody jednotlivých třetin. Už po 98 sekundách otevřel skóre Vantuch a necelé dvě a půl minuty po začátku druhé dvacetiminutovky zvýšil Kica. Ve 38. minutě sice vrátil Duklu do hry Staněk, ale už po sedmi vteřinách třetí třetiny se Středočeši opět radovali z dvoubrankového vedení, které jim zajistil Skořepa díky proměněnému trestnému střílení. V 53. minutě pak završil skóre na 4:1 svým druhým gólem Kica.

Druhou výhru v sezoně zaznamenala Chrudim a opět venku. V Berouně rozhodli Východočeši prakticky v první třetině, kterou díky brankám Semoráda, Klejny a Blažka vyhráli 3:0. Ve druhé části sice domácí zabrali, ale Chrudim podržel gólman Růžička. Ve třetí části uzavřel na 4:0 Martinec.

O vítězství Vrchlabí nad Znojmem 2:1 rozhodl kanonýr Čaloun, jenž se nevešel do kádru prvoligového konkurenta z Ústí. První branka padla až po polovině utkání a hosté se dostali do vedení díky Berounovi. Domácí však ve třetí třetině napodobili svůj výkon z minulého kola v Chrudimi a stav utkání otočili. Vítěznou branku si pět minut před koncem připsal olympijský vítěz z Nagana Čaloun, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Olomouc porazila 2:1 nováčka z Tábora a stejně jako Vrchlabí si připsala třetí vítězství. Svou úvodní snahu Olomouc korunovala gólem v 11. minutě, v níž Davídek využil brejkovou situaci po přihrávce Mikela. Po dlouhé fázi bez branek, během níž ani jeden tým nevyužil množství přesilovek, zvýšil vedení domácích 18 sekund před koncem třetí třetiny Černý. Že se pojistka hodí, ukázal Olomouci Vomela, který sekundu před klaksonem upravil skóre na 2:1.

Hradec Králové zdolal těsným rozdílem 3:2 poslední Kadaň a poprvé v sezoně vyhrál. V polovině zápasu sice domácí vedli po brankách Volrába z přesilové hry a Pazdery z trestného střílení 2:0, ale cesta k plnému bodovému zisku se nerodila lehce. Kadaň totiž dokázala v závěru druhé třetiny snížit přesilovkovou brankou Šípa. Na začátku třetího dějství domácí odskočili opět na dvoubrankový rozdíl, ale hosté deset minut před koncem zápas znovu zdramatizovali. V závěru utkání hrála Kadaň přesilovou hru, ale branku se jí vstřelit nepodařilo.

První liga - 4. kolo:
Olomouc - Tábor 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 11. Davídek, 60. Černý - 60. Vomela. Rozhodčí: Skoupý - Reich, Skopal. Vyloučení: 12:7. Bez využití. Diváci: 1500.
Havířov - Chomutov 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky: 22. Zeliska, 39. Haas - 7. Trefný, 37. Jíra, 51. Skořepa, 59. Pulpán. Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 1364.
Ústí nad Labem - Třebíč 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 31. Pajič, rozhodující nájezd Mikulík - 42. Dolníček. Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Bertlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 2150.
Benátky nad Jizerou - Jihlava 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 23. a 53. Kica, 2. Vantuch, 41. Skořepa - 38. Staněk. Rozhodčí: Klimecký - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 12:9. Využití: 1:1. Diváci: 522.
Hradec Králové - Kadaň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 18. Volráb, 34. Pazdera z tr. střílení, 43. Březina - 37. Šíp, 51. Boušek. Rozhodčí: Úlehla - Čížek, Špringl. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 1150.
Vrchlabí - Orli Znojmo 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 45. Gengel, 55. Čaloun - 32. Beroun. Rozhodčí: Smitka - Hejla, Podrazil. Vyloučení: 5:11. Využití: 1:0. Diváci: 1225.
Berounští Medvědi - Chrudim 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Branky: 9. Semorád, 11. Blažek, 19. Klejna, 48. Martinec. Rozhodčí: Horák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 400.
Šumperk - Havlíčkův Brod 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 2. a 43. Hulva, 59. Hašek - 8. a rozhodující nájezd Knotek, 25. Němec, 32. Holec. Vyloučení: 8:9, navíc Smith (Havl. Brod) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.

Reklama