Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova vyhráli i pátý zápas v první lize

PRAHA

Hokejisté Chomutova neztratili ani v 5. kole první ligy body a po dnešním vítězství 4:2 nad Vrchlabím vedou tabulku s náskokem dvou bodů před dvojicí Ústí nad Labem, Havlíčkův Brod.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost hokejistů Chomutova

Článek

Vrchlabí v úvodu nevyužilo třičtvrtěminutovou přesilovku pět na tři. Stejnou výhodu, byť jen v poloviční délce, měl pak i Chomutov. Přestože se Vrchlabí ubránilo, ještě než se čtvrtý hráč stačil zapojit do hry, propálil brankáře Ševčíka Procházka.

Hostům vyšel nástup do druhé třetiny a už v její první minutě vyrovnal Bendík. V 33. minutě byl z dorážky úspěšný Zíma a Chomutov poprvé v sezóně prohrával. O obrat během úvodních osmi minut třetí třetiny se postaral především útočník Duda. Bývalý reprezentant dvakrát obral o puk soupeře a z jeho přihrávek profitovali Procházka a Eiselt. Čtvrtý chomutovský gól pak v 48. minutě vstřelil sám.

Havlíčkův Brod přestřílel Benátky

Havlíčkův Brod se v utkání proti Benátkám ujal vedení 2:0 v průběhu jedné minuty, když se nejdříve trefil Svoboda a poté využil přesilovku Micka. Od druhé třetiny zlepšili hosté defenzivu, přesto inkasovali v oslabení po střele Holce. V polovině posledního dějství snížily Benátky na 1:3, ale za 30 sekund pojistil vedení domácích Holec, který brzy nato zkompletoval hattrick a zpečetil výsledek na 5:1.

Stejnou bilanci tří výher v normální hrací době a dvou za dva body jako Havlíčkův Brod má i Ústí nad Labem, jež zvítězilo 3:1 v Táboře. Domácí se sice dostali v 8. minutě do vedení po brance Martínka, deset sekund před sirénou však vyrovnal Pajič a v dalších dvou dějstvích přidali další góly Kříž a Mikulík.

Čtvrté místo si udržela Olomouc díky výhře 5:3 v Chrudimi. Domácí sice vstoupili do utkání aktivněji a v 7. minutě se radovali z branky, ovšem Olomouc postupně předčila domácí hráče v bruslení a převzala iniciativu. Po první třetině byl stav 1:2. V druhé části se snažili Chrudimští zlepšit napadání a celkově hrát aktivněji, což se jim dařilo a pomohlo k vyrovnání.

Do třetího dějství vstoupili velmi dobře domácí, kteří hned v první minutě využili přesilovou hru, která byla ještě z předchozí třetiny, a vypadalo to, že je o osudu utkání rozhodnuto. Ovšem hosté začali hrát vabank, při nabídnuté přesilové hře vyrovnali a následně utkání otočili. Hattrickem se na jejich výhře podílel Davídek.

Znojmo si poradilo s Berounem

Po třech porážkách v řadě zabral bývalý extraligový tým Znojmo, jenž na svém ledě deklasoval Beroun 5:0. Orli začali zápas velmi aktivně a už po necelých třech minutách se domácí fanoušci radovali po Havlíkově trefě. Svého spoluhráče ještě v téže třetině napodobil ve dvojnásobné přesilovce Hradecký.

Domácí stále tlačili a odměnou jim byl po šťastném Bartákově nahození třetí zásah v polovině utkání. Čtvrtou branku přidal znovu v přesilovce pět na tři kapitán Haman. To už brankářská jednička Berouna Přikryl nevydržel a přenechal místo v brance náhradníku Štelmachovi. Ani on však čisté konto neudržel, když výsledek zpečetil obránce Protivný.

Dvě poslední prohry napravili hokejisté Jihlavy v duelu s Havířovem, který porazili 4:2. Hosté se sice ujali už v druhé minutě vedení zásluhou Červenky, ale Dukla poté dokázala výsledek otočit až na 4:1. Velkou měrou se na tom podílel Rytnauer, který ke gólu přidal dvě asistence.

Premiéru v domácím dresu v mistrovském utkání si prožil gólman Benda, který mezí třemi tyčemi nahradil dosavadní jedničku Řehoře, jenž v předchozích dvou duelech inkasoval celkem deset branek. Hostům k zisku bodu nepomohla ani nová akvizice v jejich dresu, olympijský vítěz z Nagana David Moravec.

Kadaň zdolala Šumberk

Kadaň zdolala 5:1 nováčka ze Šumperku a připsala si první vítězství v sezoně. Domácí otevřeli skóre už ve 4. minutě, kdy Charousek střelou bekhendem pod horní tyč překonal Vojtka. V 11. minutě domácí v přesilovce pět na tři zvýšili, když Hlubuček od modré prostřelil Vojtka, a ten se nechal vystřídat Danečkem. Také on však brzy inkasoval, poté co v 16. minutě neudržel po střele Szakala puk a Boušek do prázdné branky zvýšil na 3:0.

V druhé třetině hosté dostali domácí pod tlak, ale Jarinu nepřekonali ani v 27. minutě, v níž zlikvidoval samostatný nájezd Pekra. Na začátku třetí části Balázs zvýšil na 4:1, hosté ještě v 49. minutě díky Podešvovi snížili, ale necelé čtyři minuty před sirénou Charousek z trestného střílení za podražení Bauera upravil na konečných 5:1.

V Třebíči se diváci dočkali gólu až v samostatných nájezdech, protože po 65 minutách zápas s Hradcem Králové skončil 0:0. Při penaltách se prosadili dva domácí hráči a vítězná branka byla připsána Zahradníkovi.

5. kolo první hokejové ligy:
Chrudim - Olomouc 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
Branky: 7. J. Šeda, 30. Blažek, 41. Procházka - 9. a 54. a 55. Davídek, 14. Haluza, 56. Lhotský. Rozhodčí: Hrubý - Prchal, Padevět. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. Diváci: 620.
Kadaň - Šumperk 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
Branky: 4. a 57. Charousek, 11. Hlubuček, 16. Boušek, 41. Balázs - 49. Podešva. Rozhodčí: Vampola - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 320.
Dukla Jihlava - Havířov Panthers 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky: 15. Hodek, 28. Hanzal, 33. Rytnauer, 42. Bakus - 2. Červenka, 44. Velecký. Rozhodčí: Wagner - Padevět, Prchal. Vyloučení: 6:6, navíc Žajgla (Havířov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1377.
Orli Znojmo - Berounští Medvědi 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Branky: 3. Havlík, 10. Hradecký, 29. Barták, 32. Haman, 38. Protivný. Rozhodčí: Přikryl - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 5:6, navíc Krätzer (Beroun) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 1470.
Havlíčkův Brod - Benátky nad Jizerou 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky: 38., 51. a 54. Holec, 11. Svoboda, 12. Micka - 51. Pavlů. Rozhodčí: Kubičík - Břínovský, Svoboda. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. Diváci: 800.
Chomutov - Vrchlabí 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Branky: 17. a 41. Procházka, 45. Eiselt, 48. Duda - 21. Bendík, 33. Zíma. Rozhodčí: Zubzanda - Špringl, Arazimová. Vyloučení: 8:8, navíc Rusnák (Vrchlabí) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1647.
Třebíč - Hradec Králové 1:0 po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd: Zahradník. Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Hejl. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 1530.
HC Tábor - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 8. Martínek - 20. Pajič, 38. Kříž, 48. Mikulík. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1.

Reklama

Související témata: