Hlavní obsah

Chomutovský Rulík: Vítězná šňůra je motivující

Roli favorita plní hokejisté Chomutova v první lize. V dosud odehraných zápasech ztratili o víkendu první bod při domácím vítězství nad Chrudimí 2:1 v prodloužení. Trenér Radim Rulík k úspěšnému tažení říká: „Vítězná šňůra je motivující, ale hlavní fáze sezóny teprve přijde.“

Foto: PRÁVO

Radim Rulík

Článek

Po devíti kolech vedete tabulku bez porážky. Čekal jste to?

Jsme rádi, že se nám taková série podařila. Ale před sezónou jsme si žádné mety, co se týče vítězných zápasů v řadě, nedávali. V první lize trénuji první rok, takže jsem o soutěži neměl ani přesné představy. Samozřejmě je vítězná šňůra pro nás motivující. Pořád se ale dá něco zlepšovat a to hlavní v sezóně teprve přijde.

Tým táhne první útočná formace Milan Procházka, Milan Kraft, Radek Duda, která vévodí kanadskému bodování soutěže...

Tahle trojice nám zařídila první místo v tabulce. Pokud se však soupeři na ně budou věšet a rozhodčí to pustí, tak to budou mít těžké. Vadí mi, když se nepíská nedovolené bránění hráčů bez puku.

Co vás v soutěži překvapilo?

I když se v první lize objevují stále zvučnější jména z extraligy, není to znát na zájmu diváků. Myslím, že by si soutěž zasloužila větší přízeň fanoušků. Návštěvy na některých stadiónech jsou překvapivě nízké. Možná je to dané rozjezdem sezóny, kdy se ještě nehraje o všechno.

Ve středu vás čeká zápas ve Znojmě, kde jste loni trénoval v extralize, a v sobotu derby s Ústím. Těšíte se?

Určitě. Ve Znojmě se uvidím s některými hráči, které jsem vedl. Mám na to velice dobré vzpomínky. A v utkání s Ústím půjde o přímý souboj o první místo tabulky.

Je v silách mužstva vydržet na špici až do konce?

Tým má na to, aby se držel nahoře. Ale do finiše sezóny zbývá dlouhá doba.

n Jak to vypadá s případným příchodem útočníka Lukáše Rindoše z Litvínova?

Bude s námi trénovat ještě tento týden. Pak se rozhodneme, co dál.

Reklama

Související témata: