Hlavní obsah

Hokejisté Ústí a Chomutova v první lize podesáté vyhráli

PRAHA

Hokejisté Chomutova a Ústí nad Labem si v 10. kole první ligy připsali jubilejní desáté výhry. V čele zůstal Chomutov, jenž pouze jednou nezvítězil v normální hrací době. Severočeský rival Ústí, jenž musel do prodloužení dvakrát, je o bod zpět.

Článek

Lídr z Chomutova dnes zaznamenal drtivou výhru 6:2 ve Znojmě, jež vyšlo bodově naprázdno potřetí za sebou. Orli se sice dostali po Havlíkově brance do vedení, ovšem Chomutov zásluhou Krafta vzápětí vyrovnal a v úvodu druhé třetiny během pěti minut odskočil díky gólům Dudy a Tauše na rozdíl dvou branek. Domácí ještě snížili po přesném zásahu Hradeckého, ale závěrečná část už patřila severočeskému týmu. Ten přidal další tři góly, o které se postarali Jíra, Trochta a Domin.

Na rozdíl od Chomutova se Ústí doma trápilo a zápas proti Benátkám rozhodlo až v závěrečné fázi v přesilovce. Oporou hostů byl brankář Marek Pinc, nová posila extraligového Liberce. V 10. minutě likvidoval těsně po sobě dělovky Mrázka a Vobořila a nejlepší zákrok vytáhl v závěru první třetiny, kdy zneškodnil gólovou dorážku Kloboučka. Na druhé straně Pabiška mířil v 18. minutě do horní tyčky ústecké branky. Další ústeckou šanci nevyužil v 38. minutě Alinč, jenž objel benáteckou branku, ve které se stačil Pinc včas přesunout. Ve 48. vstřelil jediný gól zápasu Klobouček při vyloučení Kolmanna. Tři minuty před koncem odešel předčasně do kabin za hrubý faul benátecký Hobza a jeho spoluhráč Skořepa dostal vzápětí desetiminutový trest.

Sedm bodů odstup na Ústí má třetí Olomouc, jež porazila 5:0 Kadaň. Po vyrovnané první polovině hry, kdy Hanáci vedli gólem Ministra, strhli domácí zápas zcela na svou stranu. Nejprve podruhé dorážel do prázdné branky Ministr, za tři minuty využil přesilovku Davídek a hned po minutě uzavřel druhou třetinu na 4:0 pro Olomouc samostatným nájezdem Kucharzcyk. Po přestávce se prosadil Mikšan a Kadaň byla i nadále pod drtivým tlakem. Další góly už však na Hané nepadly.

V zápase Chrudim - Jihlava se naopak měnilo skóre až v závěru. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané a oba týmy se soustředily především na defenzivu. Od poloviny zápasu začali být aktivnější domácí, ovšem překonat výborného gólmana Řehoře se jim podařilo až v 53. minutě po obrovské chybě Březiny. Dvě minuty nato přidali ještě jednu branku a bylo rozhodnuto.

S novým koučem Pařízkem a bez zkušeného obránce Martínka, kterému skončilo hostování, nastoupil poslední Tábor proti Havlíčkovu Brodu. Vylepšit nelichotivou pozici se ovšem domácím nedařilo už od první třetiny. Tu po brance Špeldy vyhráli hosté 1:0. Další ránu do sebevědomí Tábora přidal na začátku druhé části Drtina. Domácí sice zásluhou přesilovkové trefy Černého snížili, na konci prostřední části ale vrátil hostům dvougólové vedení Třetina. Ani třetí gól odpor Tábora nezlomil. Už po dvaadvaceti vteřinách třetí třetiny se prosadil v přesilové hře Štrba. Na řadě tak byli opět hosté a Šulc o dalších 22 sekund později položil definitivně soupeře do kolen. Postupně se trefili ještě Smith a Němec, debakl domácích zmírnil Kuchejda.

Šumperk uštědřil domácímu Havířovu lekci z produktivity. V první třetině, kterou Draci vyhráli díky brankám Meluzína a Podešvy, domácí spálili několik stoprocentních šancí. Úspěšný byl až v 10. minutě Piecha, ale v úvodních deseti minutách domácí diváci až kroutili hlavou nad tím, co vše se dá spálit. Když hosté přidali třetí branku hned po osmnácti vteřinách druhé části, vystřídal Čecha v domácí brance Vošvrda. Ani tento impulz však domácím nepomohl a vzápětí promarnili téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. Ještě ve druhé části zvýšil Orsava poté, co na druhé straně neproměnil Hruška sólový únik. V poslední části sice Seman snížil, ale to bylo ze strany domácích vše.

Ve vyprodané Elektromont Aréně ve Vrchlabí se radoval z vítězství 4:1 ve východočeském derby Hradec Králové. Hosté byli po dvě třetiny lepším týmem, ve třetí části se domácí dostali do tempa, ale jejich zlepšení nemělo vliv na výsledek. Hradec šel do vedení v 15. minutě zásluhou Hrušky. Jedinou vrchlabskou branku vstřelil na začátku druhé třetiny Beck, ale tři branky hostů během pěti minut srazily Vrchlabí na kolena.

Beroun hostil Třebíč, jež před dnešním zápasem držela sérii sedmi zápasů, ve kterých bodovala. V 10. minutě Horácká Slavia využila přesilovou hru poté, co Obdržálek prostřelil Přikryla. Medvědi se dlouho snažili vyrovnat, blízko byl Rudovský, ale rychle přemístěný Lev mu šanci překazil. Domácím se podařilo vyrovnat ve 35. minutě po hrubce Lva, který vyrazil kotouč a z úhlu se trefil Vlček. Ve třetí třetině a v prodloužení góly nepadly. Zápas dospěl do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšný pouze hostující Obdržálek a střelou pod břevno zajistil Třebíči dva body.

10. kolo první hokejové ligy:
Beroun - Třebíč 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 35. Vlček - 10. a rozhodující sam. nájezd Obdržálek. Rozhodčí: Lacina - Polonyi, Jílek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 500.
Vrchlabí - Hradec Králové 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Branky: 21. Beck - 15. O. Hruška, 28. Karlíček, 30. Moskal, 33. Kubišta. Rozhodčí: Horák - Čížek, Padevět. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1972.
Havířov - Šumperk 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky: 10. Piecha, 45. Seman - 9. Meluzín, 19. Podešva, 21. Hašek, 34. Orsava. Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 848.
Olomouc - Kadaň 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky: 9. a 36. Ministr, 39. Davídek, 40. Kucharczyk, 46. Mikšan. Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 1200.
Tábor - Havlíčkův Brod 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Branky: 32. Černý, 41. Štrba, 51. Kuchejda - 15. Špelda, 23. Drtina, 39. Třetina, 41. Šulc, 45. Smith, 48. Němec. Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Žídek. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. Diváci: 970.
Chrudim - Jihlava 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky: 53. Blažek, 55. Klejna. Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 620.
Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 48. Klobouček. Rozhodčí: Petružálek - Štofa, Špedl. Vyloučení: 7:7, navíc Hobza 5 min. a do konce, Skořepa (oba Benátky) 10 min. a do konce. Využití: 1:0. Diváci: 2081.
Znojmo - Chomutov 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Branky: 16. Havlík, 35. Hradecký - 18. Kraft, 22. Duda, 25. Tauš, 43. Jíra, 51. Trochta, 56. Domin. Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1716.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články