Hlavní obsah

Duda v první hokejové lize září, ale sám spokojen není

CHOMUTOV

Bývalý hokejový reprezentant Radek Duda kraluje s Chomutovem první lize a sám vede kanadské bodování soutěže, přesto není se svými výkony spokojen. "Mým problémem je koncovka a vím, že můj výkon rozhodně není stoprocentní," řekl novinářům po sobotním šlágru jedenáctého kola, v němž Chomutov porazil 6:3 druhé Ústí nad Labem a vzdálil se mu na rozdíl čtyř bodů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radek Duda

Článek

"Jsem samozřejmě spokojený, že vyhráváme. Sám se sebou ale ne. Možná to zní divně, ale moc mi nefunguje koncovka a na to, kolik těch šancí je, tak úspěšnost střelby je mizivá," prohlásil Duda. Fakt, že vede bodování, ho prý nijak nevzrušuje. "Dávám na svůj pocit a dneska jsem neodehrál žádný extra zápas. Holt sklopím hlavu a budu dál pracovat."

Po bouřlivém odchodu z extraligových Českých Budějovic vytvořil v Chomutově úderný útok s Milanem Kraftem a Milanem Procházkou, kterým patří v kanadském bodování první ligy třetí a osmá pozice.

"Klape nám to, ale pořád je co zlepšovat. Jsou týmy, kde ty pětky na nás visí a vlají za námi jako vlajky. O to je to těžší, ale my se s tím musíme popasovat. Do play off to nebude jiné, možná ještě horší. Náš cíl teď je se naučit proti té urputné osobní obraně hrát a najít ten správný recept kam si najíždět, jak si vyhovět," uvedl Duda, který má na kontě šest gólů a deset asistencí.

Bývalý hráč pražské Slavie a Plzně odmítá, že působení v první lize zvládá s přehledem. "To je dvousečné. Někdy jsem někde příliš brzy. První liga je trošku pomalejší, mám občas problém to načasovat a skloubit, abych v přihrávkách nebyl příliš brzo. Samozřejmě také záleží na rozhodčích. Je tu hodně faulů a je znát, že extraligu pískají dva hlavní sudí. Dva vidí vždycky víc než jeden a utkání je řízené kvalitněji," prohlásil třicetiletý hokejista.

I díky němu Chomutov v jedenácti zápasech neprohrál a body ztratil pouze jednou. "Čím delší ta série bude, tím větší tlak na nás vznikne. Je to výzva pro nás všechny. Každý soupeř se pokusí hrát proti nám na sto padesát procent. Ale my potřebujeme těžké zápasy, takže pro nás je to jedině dobře," míní Duda.

Velkým testem pro Chomutov mělo být severočeské derby proti Ústí nad Labem, ale domácí nakonec vyhráli přesvědčivě 6:3. "Bylo to jako každé jiné derby. Chvíli jsme se oťukávali, povedl se nám vstup do zápasu, dali jsme dva góly a od toho se odvíjel zbytek. Museli otevřít hru, a to je voda na náš mlýn," konstatoval Duda.

Reklama

Související témata: