Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova podruhé prohráli a první ligu vede Ústí

PRAHA

Hokejisté Chomutova utrpěli v první lize druhou porážku za sebou a v čele tabulky je vystřídal severočeský rival Ústí nad Labem. Donedávna jasný lídr druhé nejvyšší soutěže po sobotní porážce v Havlíčkově Brodě v pondělí selhal poprvé i doma, kde nestačil na Kadaň. Hosté v Chomutově vyhráli 2:1 díky dvěma brankám Balazse.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Ústí nad Labem - ilustrační fotografie

Článek

Vzájemné zápasy Chomutova a Kadaně sice vždy nabízely strhující podívanou, ale v posledních sezónách oba kluby úzce spolupracují a duch derby se vytratil. A to stoprocentně platilo i v pondělí. Diváci od začátku sledovali hokej velice slabé úrovně a zápas spíše než mistrovské utkání o body připomínal placený trénink. Po bezbrankové první třetině padl první gól, o nějž se ve 25. minutě v přesilové hře postaral kadaňský Balazs. Tentýž hráč na začátku třetí třetiny zařídil hostům dvoubrankové vedení a domácím nezbylo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku. Vytvořili si drtivý tlak, ale z něj dokázali vytěžit pouze jeden gól.

Favorizované Ústí zdolalo soupeře z Krkonoš zlepšeným výkonem ve třetí třetině. Úvodních desetiminutovka patřila Vrchlabí, v 9. minutě si ústecký brankář Orct poradil s šancí Gengela. Hosté hrající bez zraněného bývalého ústeckého hráče Čalouna nevyužili 103 sekund trvající přesilovku pět na tři. Ve 14. minutě však proměnili početní výhodu domácí a Mikulík propasíroval puk skrz Bieglovy betony. Ve 33. minutě vyrovnal pohotově Chmelíř po pohledné kombinaci. V závěrečném dějství využilo Ústí dalšího vyloučení Mikšovského, exvrchlabský útočník Lvů Pajič protlačil puk za Bieglova záda. V 57. minutě pečetil vítězství favorita důrazný Roman Pšurný.

Olomouci deklasovala Benátky nad Jizerou

Třetí místo v tabulce stále patří Olomouci, jež deklasovala 7:2 Benátky nad Jizerou. Přitom Hanáci po první třetině prohrávali 0:2, když nejprve využil přesilovku dorážkou Hudíček a po něm se překvapivě trefil Bárta. Ve druhé části dokázala Olomouc vyrovnat. Střelu Vyrúbalíka dorazil ve 24. minutě Kucharczyk a poté si podobně počínal s Bartoňovým pokusem kapitán Kohoutů Brančík. Třetí dějství tak přineslo nový a pro Olomouc podstatně šťastnější začátek. Benátského gólmana Stejskala překonal během tří minut dvakrát Ministr a jednou Černý. V 50. minutě navíc Ministr zkompletoval hattrick a v poslední minutě se ještě trefil Polodna, čímž dokončil olomoucký obrat.

Derby odvěkých rivalů Znojma a Třebíče vyhráli ve znojemské Hostan aréně 4:0 domácí. Skóre se měnilo hned na začátku zápasu. Meidl se protáhl mezi třebíčskými beky a poslal Orly do vedení, které do konce první části ještě navýšil gólem v přesilové hře Kolafa. Oba celky hrály pohledný hokej s šancemi na obou stranách, ale brankáři se činili. Byli to však znovu domácí, kteří zásluhou Hamana udeřili a odskočili soupeři už na rozdíl tří branek. Vítězství Znojma pak v závěrečné třetině pojistil po pěkné kombinaci střelou do odkryté branky Plášek.

Po nečekaném vítězství nad Chomutovem prohrál Havlíčkův Brod v derby v Jihlavě. Hosté se sice už ve 2. minutě ujali vedení, ale od té doby střílela góly jenom Dukla a díky tomu si připsala po dvou zápasech bez bodu vítězství. Rebelové neunesli závěr rozhodnutého zápasu, kdy nejdříve vyprovokovali hromadnou bitku a poté na pěstní souboj vyrazil s jedním z Havlíčkobrodských Ladislav Rytnauer, který jednoznačně zvítězil.

V souboji dvou celků z dolní poloviny tabulky mezi Táborem a Šumperkem zvítězili 5:2 domácí Jihočeši. Táborští se v opatrně hrané úvodní třetině dostali do jednobrankového vedení, a když vedli po polovině zápasu již 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Hostující Draci ze Šumperka dokázali ale vývoj zápasu zdramatizovat a v průběhu třetí třetiny dokonce snížili díky Haškovi a Antonovičovi na rozdíl jediné branky. Poslední slovo měli ale opět domácí, jejichž výhru v závěru střetnutí podtrhli Mertl a přes celé hřiště do prázdné brány skórující Martin Havran.

Hokejisty Chrudimi nenastartovala ani změna na trenérské pozici, kde Martina Hostáka vystřídal Pavel Rohlík. Do domácího derby s Hradcem Králové totiž vstoupili lépe hosté, kteří byli aktivnější a celkem s přehledem kontrolovali vývoj celého utkání. Chrudimští se svojí nedisciplinovaností nedokázali dostat do tempa a prohráli 0:4.

Berounští Medvědi popáté v řadě bodovali, tentokrát porazili 3:0 Pantery z Havířova.

Beroun - Havířov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 26. a 56. Rudovský, 43. Švagrovský. Rozhodčí: Smitka - M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 9:12, navíc Šafařík (Havířov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 450.
Chrudim - Hradec Králové 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: 9. Volráb, 10. Březina, 29. Budinský, 56. Koudelka. Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 12:5. Využití: 0:3. Diváci: 1230.
Olomouc - Benátky nad Jizerou 7:2 (0:2, 2:0, 5:0)
Branky: 42., 44. a 50. Ministr, 24. Kucharczyk, 36. Brančík, 43. Černý, 60. Polodna - 13. Hudíček, 15. Bárta. Rozhodčí: Ondřej - Šperl, Dančišin. Vyloučení: 10:7. Využití: 3:2. Diváci: 800.
Tábor - Šumperk 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: 15. Kotaška, 22. Nedorost, 28. Červený, 46. Mertl, 60. Havran - 32. Hašek, 43. Antonovič. Rozhodčí: Kubíčík - Skopal, Reich. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 2:1. Diváci: 1240.
Jihlava - Havlíčkův Brod 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 6. Čachotský, 11. Staněk, 15. Malena, 60. Hodek - 2. Svoboda. Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 11:12, navíc Rytnauer - Ondráček oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 2043.
Znojmo - Třebíč 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 3. Meidl, 15. Kolafa, 32. Haman, 53. Plášek. Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 15:15, navíc Obdržálek (Třebíč) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2343.
Ústí nad Labem - Vrchlabí 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky: 14. Mikulík, 46. Pajič, 57. R. Pšurný - 33. Chmelíř. Rozhodčí: Lacina - Špringl, Arazimová. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. Diváci: 2083.
Chomutov - Kadaň 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 52. Kraft - 25. a 45. Balazs. Rozhodčí: Wagner - Hynčica, Koskuba. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 1718.

Reklama

Související témata: