Hlavní obsah

Ústecký trenér Rosol: První místo neřešíme

Trpělivost a hra bez výrazných výkyvů dovedly hokejisty Ústí nad Labem poprvé v sezóně na první místo prvoligové tabulky. „Ještě to nic neznamená, ale každé postavení na špici je příjemné,“ říká trenér Ústeckých Lvů Petr Rosol.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

Ve čtrnácti kolech jste prohráli pouze jednou a teď vedete první ligu. Jak se k tomu stavíte?

Vůbec to neřeším. Zajímají mě hlavně výkony našeho mužstva a od toho se pak odvíjí i postavení v tabulce. Před pár dny jsme ztráceli na tehdy vedoucí Chomutov čtyři body, nyní jsme o dva body před ním. Ale není odehrána ani první čtvrtina soutěže a aktuální umístění ještě neberu za směrodatné.

Čím si vysvětlujete nynější změnu v čele tabulky?

Na Chomutov přišel útlum, když prohrál během tří dnů dva zápasy. Nám se podobné klopýtnutí zatím vyhnulo. Ale může to třeba přijít za čtrnáct dní nebo za měsíc. Žádné mužstvo se dílčímu poklesu formy nevyhne.

Nejlepším střelcem vašeho mužstva je s osmi góly slovinský útočník Rok Pajič. Co říkáte na jeho produktivitu?

Není to špatné. Proto, aby dával branky, jsme ho v létě z Vrchlabí kupovali.

V čem je největší síla týmu?

To poznáte, když se podíváte na naše skóre a počet obdržených gólů. Vycházíme ze zabezpečené obrany. Ve čtrnácti zápasech jsme dostali devatenáct branek. Defenziva pracuje opravdu spolehlivě.

Jak to vypadá s brankářem Dušanem Salfickým, který je na střídavý start v extraligové Plzni?

Počítáme s ním i nadále. Momentálně je zapůjčený na západ Čech, ale během dalšího průběhu sezóny by se měl vrátit. Máme opory i v dalších dvou kvalitních brankářích Zdeňku Orctovi a Radku Fialovi, kteří se střídají po dvou zápasech. V pondělí měl proti Vrchlabí chytat Fiala, ale má zdravotní problémy, a tak chytal znovu Orct.

Útočník Martin Šagát vypomáhá v extralize Mladé Boleslavi...

Dostává tam šanci a až ho Boleslav nebude potřebovat, začne hrát zase za Ústí.

A co další přesuny z Ústí do extraligy?

Pokud bude o některé naše hráče zájem, klidně je půjčíme. Díky širokému kádru si to můžeme dovolit.

Jak se vám jeví první liga?

Všechna mužstva mají ještě dostatek síly a dobře bruslí. Ale některé zápasy jsou dost upracované. Hokejovost kvalitních týmů se snad projeví později.

Reklama