Hlavní obsah

Kouč Augusta skončil na vlastní žádost v prvoligové Dukle Jihlava

Kouč Josef Augusta ukončil na vlastní žádost přesně v den svých 63. narozenin trenérskou funkci v prvoligové Dukle Jihlava. Nahradí jej Roman Mejzlík, který si vybral za svého asistenta Augustova syna Patrika, jenž v klubu působil jako sportovní manažer. Dukla je momentálně v prvoligové tabulce na šestém místě.

Článek

Josef Augusta převzal tým letos začátkem ledna. Na trenérské lavičce vystřídal Bedřicha Ščerbana, jenž se chtěl věnovat pouze práci jednatele klubu. "V hektické době nám trenér Augusta hodně pomohl a patří mu za to poděkování," uvedl dnes Ščerban na klubových stránkách Dukly Jihlava, která v pondělním ligovém utkání podlehla doma 2:3 v prodloužení Olomouci.

Ščerban považuje za výhodu nové trenérské dvojice dokonalou znalost jihlavského prostředí. "Hráči si nebudou muset zvykat na nový herní styl," uvedl. Funkci sportovního manažera vedení Dukly zrušilo, Patrik Augusta se chce plně věnovat jen trenérské práci.

Josef Augusta získal s Duklou Jihlava devět mistrovských titulů, osm jako hráč a jeden v trenérské funkci. Českou reprezentaci přivedl v letech 1999 až 2001 ke třem titulům mistrů světa, z toho dvakrát v roli hlavního kouče.

Reklama

Související témata: