Hlavní obsah

Hokejisté Ústí porazili Znojmo a vedou první ligu o 15 bodů

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem potvrdili roli lídrů první ligy i v 34. kole, v němž v pondělí porazili 4:3 Znojmo. Bývalý extraligový tým zvýšil své vedení v tabulce na 15 bodů před regionálním rivalem z Chomutova, jenž ztratil bod v Chrudimi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólová radost hokejistů Ústí nad Labem. Archivní foto

Článek

Ústí vrátilo Znojmu porážku z konce listopadu i díky tomu, že využilo třikrát přesilovku. Lvi zahájili zápas náporem, ale Horčička v brance Znojma dlouho odolával. V 15. minutě využil domácí Alinč přesilovku, ale za dvě minuty ujel ústecké obraně Hořava a překonal Salfického. V druhém dějství šli hosté do vedení tvrdou střelou Moravy od modré čáry.

Na začátku 46. minuty využil Mikulík druhou ústeckou přesilovku a srovnal skóre, poté fauloval novopečený otec Klobouček ujíždějícího znojemského Meidla a Padělek přivedl z trestného střílení hosty opět do vedení. Za pouhé dvě minuty vyrovnal zblízka Roman Pšurný. Vítěznou branku domácích zařídil v polovině 56. minuty Novotný přesnou střelou v přesilovce pět na tři.

Chomutov zahájil utkání v Chrudimi dobře, hned v 2. minutě se prosadil dorážející Eiselt. Do konce třetiny domácí vyrovnali, když Mockovo nahození těsně před Hanuljakem skočilo. V 22. minutě využil přesilovou hru chrudimský Blažek a v 31. minutě měli domácí diváci důvod k radosti ještě větší, když další přesilovou hru využil Šeda.

V 36. minutě po gólu Drtiny v přesilové hře to už vypadalo, že Chrudim dotáhne utkání do vítězného konce. Ovšem na konci druhé třetiny po hrubé chybě Drtiny ujížděl osamocený Hájek, který sice svůj nájezd neproměnil, ale z následného tlaku hosté korigující branku přece jen vstřelili.

V třetím dějství domácí dlouho drželi náskok, avšak v 47. minutě se podařilo Kraftovi vstřelit kontaktní branku. Když v 58. minutě musel Mocek na trestnou lavici a následnou přesilovou hru hosté díky Jírovi využili, domácí publikum ztichlo. I když Duda svou nedisciplinovaností v prodloužení poskytl domácím téměř tříminutovou přesilovou hru, utkání se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, v kterých byli úspěšnější hosté.

Olomouc porazila Vrchlabí

Příběh dvou obratů přineslo utkání Olomouce s Vrchlabím. V úvodu zápasu neproměnili domácí minutovou přesilovku pět na tři, další početní výhodu však už Olomouc využila - Nedbálkovu střelu tečoval Selingr. Produktivitu z přesilovek a první obrat poté předvedlo Vrchlabí, když Žigardyho do konce třetiny překonali Filip a Gajovský, oba v přesilové hře.

To si Olomouc nenechala líbit a přes mdlý začátek druhého dějství otočila skóre opět na svou stranu. Během dvou minut využil brejk Kucharczyk a po něm se trefil Tomajko. Kvalitní individuální akcí pojistil výhru Olomouce v 54. minutě Mikel, za hosty už dokázal pouze snížit Gajovský.

Momentálně nejproduktivnější hráč první ligy Lukáš Nahodil z Třebíče o sobě dal v Jihlavě vědět v tradičně vyhecovaném horáckém derby hned v 2. minutě, kdy překonal Řehoře. Hosté ovládli první třetinu a nadále dokazovali, že sedm vítězství z posledních deseti zápasů nezískali náhodou. Na lavičce hostů navíc chyběl kouč Šindel, který je s reprezentací na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Vyrovnání pro Duklu zařídil až v prostřední části hry Rytnauer, a to domácí ještě dvakrát nastřelili tyč. V poslední třetině měla více ze hry Dukla. Své šance ale nevyužila, a proto udeřili hosté, když se osm minut před koncem prosadil dorážkou opět Nahodil a vyvrátil tak už více než dva roky starou tradici, že ve vzájemných duelech vítězí vždy domácí klub.

Benátky zvítězily nad Táborem díky druhé třetině

Hokejisty Benátek nad Jizerou nasměroval za třemi body v duelu s Táborem především skvěle zvládnutý závěr druhé třetiny. V 38. minutě nejprve otevřel skóre Pabiška a 54 sekund před odchodem do kabin přidal druhý gól Pavlů. Hosté byli v koncovce bezradní a v 58. minutě upravil na konečných 3:0 Nevyhoštěný.

Hosté z Kadaně se v Havířově v průběhu dvou třetin dostali až do tříbrankového vedení, když pátou branku vsítil v přesilovce vteřinu před koncem třetiny Hlubuček. Domácí se však nevzdali a během tří minut poslední části snížili až na jednobrankový rozdíl. Celý zbytek třetiny pak svírali hosty v kleštích, ale vyrovnat už nedokázali. V otevřené obraně pak našel skulinu Boušek a definitivně rozhodl.

Na začátku utkání Havlíčkův Brod - Hradec Králové byla k vidění vzájemná oťukávaná. V 9. minutě se nicméně ujali vedení hosté, kteří potrestali chybu domácího celku při přesilové hře. Ovšem už o minutu později dokázal Havlíčkův Brod srovnat.

Utkání nakonec rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy Hradec během necelých pěti minut vstřelil tři branky. Domácí v třetí třetině sice snížili na 2:4, ale definitivní tečku za utkáním udělal pátou brankou Hradce Budínský.

V první třetině hodně průměrného utkání v Berouně měli překvapivě mírně navrch hosté ze Šumperku, kteří také v 13. minutě dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci za zády Cikánka. Skóre se však v první dvacetiminutovce nezměnilo. V druhé třetině měli Berounští hodně šancí, ale žádnou z nich neproměnili. Naopak hosté využili dva brejky a na ukazateli tak svítil před třetí třetinou stav 0:2.

Jenže Medvědi zabojovali a v 51. minutě po teči Šinágla prohrávali již jen o gól. A když poté v čase 54:25 doklepl Nedvěd puk za záda bezmocného Hyláka, bylo vyrovnáno. Další gól ze hry již diváci neviděli, a to ani v prodloužení. V nájezdech se pak jako jediný prosadil hostující Hulva a Šumperk si překvapivě odvezl z Berouna dva body.

První hokejová liga - 34. kolo:
Beroun - Šumperk 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 51. Šinágl, 55. Nedvěd - 32. Sedlák, 33. Pekr, rozhodující sam. nájezd Hulva. Rozhodčí: Florián - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 850.
Chrudim - Chomutov 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 3:1, 0:2 - 0:0)
Branky: 15. D. Mocek, 22. Blažek, 31. Šeda, 36. Drtina - 2. Eiselt, 40. Hájek, 47. Kraft, 59. Jíra, rozhodující sam. nájezd Grof. Rozhodčí: Petružálek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:10, navíc Duda (Chomutov) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 3:1. Diváci: 787.
Havlíčkův Brod - Hradec Králové 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Branky: 10. Šulc, 50. Holec - 9. a 25. Koudelka, 21. Kadlec, 25. Jan Hruška, 58. Budinský. Rozhodčí: Hrubý - Žídek, Zavřel. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1550.
Olomouc - Vrchlabí 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky: 13. Selingr, 29. Kucharczyk, 30. Tomajko, 54. Mikel - 20. a 60. Gajovský, 14. Filip. Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 1500.
Ústí nad Labem - Znojmo 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Branky: 15. Alinč, 47. Mikulík, 50. R. Pšurný, 56. Novotný - 17. Hořava, 29. Morava, 48. Padělek. Rozhodčí: Zubzanda - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 8:11, navíc Kolafa (Znojmo) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 2750.
Havířov - Kadaň 4:6 (0:1, 2:4, 2:1)
Branky: 25. a 41. Szturc, 35. a 44. Seman - 19. Balázs, 23. Kloz, 31. Schmidt, 37. Charousek, 40. Hlubuček, 56. Boušek. Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 589.
Benátky nad Jizerou - Tábor 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 38. Pabiška, 40. Pavlů, 57. Nevyhoštěný. Rozhodčí: Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 490.
Jihlava - Třebíč 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky: 27. Rytnauer - 2. a 52. Nahodil. Rozhodčí: Smitka - Kajínek, Novák. Vyloučení: 7:8, navíc Hodek 10 min. - Sedláček 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3347.

Reklama