Hlavní obsah

Stav třebíčského hokejisty Slámy se po srdečním kolapsu zlepšil

Zdravotní stav šestadvacetiletého třebíčského hokejisty Lukáše Slámy, který před čtyřmi dny zkolaboval při rozcvičce před utkáním první ligy s Olomoucí, se zlepšil. V neděli byl Sláma přeložen z jednotky intenzivní péče třebíčské nemocnice na interní oddělení.

Článek

"Lukáš je při vědomí. Dnes dopoledne jsem s ním mluvil. Zdá se, že mozek funguje bez poškození," řekl lékař třebíčských hokejistů Tomáš Madrý.

Jak dlouho bude ještě hráč hospitalizován, však ukážou až další vyšetření. "Nyní na něj čekají další vyšetření srdce. Ta by také měla více ukázat, co bylo příčinou nečekaného kolapsu. V prvních zmínkách se po vyšetření na CT hovořilo o atypickém zápalu plic, který se navenek nijak neprojevoval," dodal Madrý.

Třebíčský hokejista zkolaboval v předposlední prosincový den při rozcvičce mimo ledovou plochu v rohu stadiónu. Zhroutil se v bezvědomí na zem, první pomoc mu poskytli hostující hráči, kteří stáli poblíž. Přivolaná záchranná služba pak Slámu resuscitovala a před převozem do nemocnice zajistila jeho životní funkce.

Reklama

Související témata: