Hlavní obsah

Havířov mizí z prvoligové mapy

HAVÍŘOV

Bez prvoligového hokeje mužů je od pátečního dopoledne Havířov na Karvinsku. Vedení aktuálně posledního celku tabulky ohlásilo, že mužstvo okamžitě vystupuje ze soutěže kvůli zlé finanční situaci. Na společnost Havířovská hokejová, která je držitelem prvoligové licence, již byl podán návrh na insolvenční řízení.

Foto: www.hc-havirov.cz

Zimní stadión v Havířově

Článek

„Podle auditu dosahují dluhy okolo 20 miliónů,“ potvrdil Právu prezident HC Havířov Panthers Ivo Peštuka. Právě kvůli dluhům musel tým ukončit působení v druhé nejvyšší hokejové soutěži. „Tím pádem se stáváme sestupujícím. V příští sezóně bychom měli hrát druhou hokejovou ligu,“ naznačil s tím, že klub nyní umožní všem prvoligovým hráčům odejít na hostování do jiných celků. „A my se začneme pomalu připravovat na tu druhou ligu.“

Peštuka potvrdil, že současná situace a insolvence se nijak nedotkne mládežnických celků havířovských hokejistů. Děti a mládež bude navíc i nadále podporovat místní magistrát. Ten je momentálně největším sponzorem hokeje ve městě. Například jen v roce 2009 vyplatil ze svého rozpočtu seniorskému hokeji 12,25 miliónů korun. „Situací seniorského hokeje se bude zabývat středeční rada města,“ ujistila mluvčí Havířova Jana Pondělíčková a dodala, že městu není lhostejné, co se v místním hokeji děje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články