Hlavní obsah

Chomutovský Hruška: Chci s týmem do extraligy

Hokejový útočník David Hruška si po přestupu z pražské Slavie připisuje prvoligové starty v dresu ambiciózního Chomutova. A netají se smělými plány pro závěr sezóny. Ty směřují k boji o postup do nejvyšší soutěže.

Foto: Josef Pešout, Právo

David Hruška

Článek

Ve šlágru první hokejové ligy jste prohráli v Ústí nad Labem 5:6. Jak zápas hodnotíte?

Myslím, že to bylo dobré utkání, které se muselo divákům líbit. Padlo hodně branek, bohužel jsme neuspěli. Nezvládli jsme obrannou fázi, v níž jsme dělali chyby. A domácí je potrestali.

V závěru se pořádně jiskřilo...

Chtěli jsme dát šestý gól, měli jsme šance i při power-play...

Jak berete svoje působení v Chomutově?

Na pražskou Slavii jsem po nečekaném odchodu z konce prosince nezanevřel. Ale nostalgii necítím. Soustřeďuji se na nové angažmá a zatím mám pozitivní dojmy. Potkal jsem tady dobrou partu i kvalitní mužstvo. Chystáme se na play-off, v němž půjde o všechno. Tam asi přijdou trošku jiné zápasy než v základní části. Ukáže se, jak na tom jsme.

V prvním útoku hrajete s Radkem Dudou a Milanem Kraftem a to je hodně silná formace. Jak to vnímáte?

Ale jen jména hokej nehrají. Je na nás, abychom dokázali potvrdit očekávání fanoušků i trenérů. Někteří hráči z kádru jsou ještě zranění a po jejich návratu bychom mohli být jako tým ještě silnější.

Po čtrnácti letech v extralize poznáváte na vlastní kůži první ligu. Největší rozdíly?

Všiml jsem si, že se v první lize nepískají některé fauly a zákroky. Postupně si na soutěž zvykám a snad to zvládnu bez problémů.

Jaké máte cíle?

Postoupit s Chomutovem do extraligy.

Reklama

Související témata: