Hlavní obsah

Hokejisté Olomouce a Hradce Králové si zajistili čtvrtfinále

PRAHA

Hokejisté Olomouce přerušili ve 43. kole první ligy sérii tří domácích porážek a vítězstvím 5:1 nad Třebíčí si tři zápasy před koncem základní části zajistili účast ve čtvrtfinále play off. Totéž se podařilo čtvrtému Hradci Králové, který po výhře nad Jihlavou už nemůže pátá Třebíč v tabulce přeskočit. Přímý postup do čtvrtfinále měly už dříve jistý Ústí nad Labem a Chomutov.

Foto: www.hc-olomouc.cz

Hokejisté Olomouce. Archivní foto

Článek

Olomouc si ve snaze udobřit diváky zahájila utkání náporem a hned v 5. minutě se po buly individuálně prosadil Korhoň. Poté se však radovali hosté, ze střední vzdálenosti propálil v přesilovce Žigárdyho Zahradník. Na vyrovnání rychle zareagovali Kucharczyk s Korhoněm, který vrátil domácím vedení. Převahu Olomouce potvrdil v polovině zápasu Zbořil a v závěru druhé třetiny využili Hanáci přesilovku díky spolupráci Černého s Vyrůbalíkem. V třetí třetině uzavřel Kucharczyk skóre na 5:1.

Hradec Králové bojoval o elitní čtyřku v Jihlavě. Dukla sice ani ve čtvrtém utkání v řadě doma neprohrála v normální hrací době, ovšem po porážce 1:2 v prodloužení ještě nemá jistotu postupu do předkola play off.

Přitom honba domácích za třemi body začala ideálně. Jihlava šla do vedení, když se po pohledné kombinaci prosadil Haluza, který si z bezprostřední blízkosti poradil i s gólmanem Luňákem. Hosté vyrovnali až v prostřední části hry, kdy puk dostal za záda Řehoře Budínský. Kotouč přitom přešel brankovou čáru jen o pár centimetrů. Dukla doplácela na nemohoucnost v zakončení. Dvakrát ve zbytku hry nastřelila tyč. Rozhodnutí přinesla až čtvrtá minuta nastaveného času: mezi kruhy si najel Nedbal a s přehledem získal pro Hradec bod navíc.

Východočeši tak mají na čtvrtém místě tabulky osmibodový náskok před Třebíčí, přičemž oba týmy už vzhledem k započítané kontumaci za zápas s odstoupeným Havířovem čekají jen dvě utkání.

Chrudim si předkolo nezahraje

Navzdory vítězství 4:3 nad Šumperkem přišli definitivně o šanci na předkolo hokejisté Chrudimi, kteří tak s Draky sehráli generálku na boje o udržení.

Po bezbrankové úvodní části se na začátku druhé třetiny podařilo domácímu Martincovi využít zmatku ve střídání Šumperka ke vstřelení úvodní branky. Ve 29. minutě vyrovnal Orsava, jenž se sám řítil na domácí branku. Za tři minuty domácí opět vedli poté, co se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Žák a skóroval do odkryté klece. Šumperk využil k vyrovnání téměř dvouminutové přesilovky pět na tři, v níž trestal tvrdou ranou od modré Hašek. Chrudim však přece jen šla do kabin za příznivého stavu, když ve 37. minutě po kombinaci Drtina - Klejna - Rákos posledně jmenovaný zvýšil na 3:2. Ve třetí části přidal pojišťovací gól opět Rákos, hosté pouze snížili při power play díky Holíkovi.

Do důležitého souboje o účast v předkole proti Táboru vstoupili berounští hokejisté skvěle, když se už po 21 sekundách trefil Vlček. Jenže soupeř dokázal po necelých pěti minutách vyrovnat díky Hanzalovi a v dalším průběhu byl lepší, což potvrdil gólem Mrkvičky z 26. minuty. Ani v úvodu třetí části neměli Medvědi navrch, ale z ojedinělé akce se jim podařilo vyrovnat. Beroun se pak zlepšil, ale hostující gólman Čech další branku nepustil. O výsledku tak muselo rozhodnout prodloužení, v jehož závěru při hře tři na tři ujeli Kuchejda s Červeným, jenž dorazil puk za záda brankáře Novotného.

Ústí nezaváhalo

Vedoucí Ústí rozhodlo zápas s Vrchlabím v první třetině, ve které získalo tříbrankový náskok. V polovině 5. minuty překonal brankáře Ševčíka tečí Pazourek. Vrchlabí se ubránilo dvojnásobné početní převaze Ústí, ale Sklenička přidal vzápětí třetí branku. Skóre první třetiny uzavřel Hanzl po obléhání branky hostů, ve které vzápětí střídal Ševčíka zkušený Biegl. Ten kapituloval ve 22. minutě po střele Pajiče. Domácí brankář Orct se vyznamenal po šancích Filipa a Klimta, ale nestačil na střelu Andrese. V závěrečné třetině přidal druhou branku v zápase ústecký veterán Pazourek.

Hokejisté Benátek nad Jizerou ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství a na svém ledě porazili Kadaň 3:1. V 8. minutě otevřel skóre domácí Urban a v 25. minutě navýšil vedení Kudrna. O tři minuty později sice snížil Gombár, ale Benátkám vrátil dvougólové vedení 45 sekund po začátku třetí třetiny Jech.

43. kolo první hokejové ligy:
Havlíčkův Brod - Chomutov 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 51. Ondráček, 64. Vyhlídal - 47. Mikšovic. Rozhodčí: Wagner - Hejl, Žídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 700.
Beroun - Tábor 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 1. Vlček, 48. Švagrovský - 6. Hanzal, 26. Mrkvička, 65. Červený. Rozhodčí: Smitek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:8, navíc Růžička (Beroun) dvakrát 10 min. Bez využití.
Chrudim - Šumperk 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Branky: 37. a 43. Rákos, 22. Martinec, 32. Žák - 29. Orsava, 34. Hašek, 59. Holík. Rozhodčí: Zubzanda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6, navíc Vágner, Žák (oba Chrudim) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 850.
Olomouc - Třebíč 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 5. a 14. Korhoň, 33. Zbořil, 40. Vyrůbalík, 55. Kucharczyk - 13. Zahradník. Rozhodčí: Ondřej - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 900.
Ústí nad Labem - Vrchlabí 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Branky: 5. a 47. Pazourek, 14. Sklenička, 16. Hanzl, 22. Pajič - 37. Andres. Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2380.
Jihlava - Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 6. Haluza - 29. Budínský, 64. Nedbal. Rozhodčí: Blecha - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 1372.
Benátky nad Jizerou - Kadaň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 8. Urban, 25. Kudrna, 41. Jech - 29. Gombár. Rozhodčí: J. Jílek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 311.

Reklama

Související témata: