Hlavní obsah

Znojmo zaskočilo Benátky třemi góly hned po vhazování

Hokejisté Znojma byli prvním týmem, jenž se v úterý protlačil z předkola play-off první ligy do čtvrtfinále druhé nejvyšší hokejové soutěže. Orli ve čtyřech zápasech přehráli ve své sérii Benátky nad Jizerou a nyní se ještě loni extraligový tým těší na dalšího soupeře ve vyřazovací části.

Článek

"Oba zápasy v Benátkách byly těžké, soupeř hrál moc dobře. Pořád bojovali, nevzdávali to, vůbec to s nimi nebylo lehké. Pořád jsem musel být ve střehu," komentoval poslední zápas s Benátkami (6:4) pro klubový web Znojma brankář Luboš Horčička.

Klíčová byla podle něj úvodní část zápasu, ve které si hosté vypracovali dvoubrankový náskok. "Ta první třetina byla hodně důležitá. Dali jsme celkem čtyři góly a pak už jsme si výsledek pořád hlídali," řekl Horčička.

"My jsme se na tu sérii dobře připravili a podařilo se nám využít nepozornosti domácích hráčů, vždyť jsme dali tři góly prakticky po vhazování," pochvaloval si také kouč Znojma Jan Neliba. To naopak rozladilo trenéra Benátek. "V situacích po buly v obranném pásmu jsme se sami pohřbili. Přitom podle statistik jinak buly dlouhodobě vyhráváme," lamentoval Milan Černý.

Neliba byl s výkonem svých svěřenců spokojený. "Skvěle v posledním utkání zahrála naše třetí pětka. Jen musíme ještě krotit naše emoce, nemůžeme hrát tolik oslabení, protože při nich jsme ještě pomohli domácím aby se dostali do hry," dodal před dalšími duely.

Zbylé tři série předkola play-off první ligy se hrají ve čtvrtek, kdy se také Znojmo dozví svého soupeře pro čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: