Hlavní obsah

Ústecký Němeček: Chci zúročit zkušenosti z extraligy

V základní části první hokejové ligy byl ústecký bek Roman Němeček nejproduktivnějším obráncem soutěže se šesti góly a třiadvaceti asistencemi. Teď ale upíná svoje myšlenky ke čtvrtfinále play-off, do něhož vstoupí Ústečtí Lvi v neděli na domácím ledě.

Článek

Můžete se nejprve ohlédnout za dosavadním průběhem sezóny?

Začali jsme dobře a od úspěšného startu se odvíjelo i všechno ostatní. Zpočátku jsme se přetahovali s Chomutovem o první místo. Jenže pak se soupeři moc nedařilo a nám se povedlo bodově odskočit a náskok jsme si pohlídali až do konce.

Během podzimu jste stihl i střídavé starty za Mladou Boleslav v extralize...

Určitě jsem za to byl rád. Víc jsem si zahrál a byla to dobrá zkušenost, kterou chci zúročit i v ústeckém dresu. V extralize jsou kvalitnější a techničtější hráči než v první lize.

Nyní máte vyřízené střídavé starty do Vítkovic. Co si od toho slibujete?

Nevím přesně, jak by se to praktikovalo. To je spíše otázka pro vedení klubů, jestli by se případně dohodly. Zatím na Vítkovice nemyslím. Pro mě je prvořadé působení v Ústí. Máme stanovený nějaký cíl, jehož splnění nebude jednoduché.

Je ve schopnostech Slovanu Ústí dostat se do baráže o extraligu?

Nechci předbíhat. V play off se může stát cokoliv a nikdo nemá nic jistého. Během přestávky v lize jsme potrénovali, ale na druhou stranu jsme vypadli ze zápasového rytmu. Takže pauza má svoje výhody i nevýhody.

Jste silnějším mužstvem, než v minulé sezóně?

To se ukáže až v další fázi soutěže. Musíme ale respektovat i soupeře. A třeba Chomutov je oproti loňsku hodně posílený a má rovněž ty nejvyšší ambice.

Reklama