Hlavní obsah

Kadaň zkusí potrápit favorita z Ústí

KADAŇ

Hokejisté Kadaně si jako jeden ze čtyř celků zajistili postup z předkola prvoligového play-off do čtvrtfinále, v němž narazí na vítěze dlouhodobé části Slovan Ústí nad Labem. Je to cenný úspěch kadaňského týmu, který se v úvodní fázi soutěže nacházel až na dně tabulky, ale dokázal se výrazně zlepšit. A nyní se pokusí potrápit i favorita na baráž o extraligu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Kadaně Mikuláš Antonik

Článek

„Dostat se do čtvrtfinále přes Tábor nebylo ale jednoduché. Poslední lednový den se nám totálně obměnil kádr mužstva a museli jsme tým nově poskládat a dát mu nějaký řád. Myslím, že kluci to perfektně splnili, což je obrovské pozitivum. Po příchodu mladých hráčů jsme vsadili na větší pohyb a důraznější hokej,“ líčil pro Sport.cz trenér Mikuláš Antonik, který ke kadaňskému celku přišel až v průběhu sezóny z postu asistenta kouče v extraligových Karlových Varech.

Z Kadaně s koncem přestupního termínu odešli brankář Jarina na hostování do Sparty, obránce Kloz do slovenské Skalice a devět hráčů (!) zamířilo do Chomutova - beci Hlubuček, Revay a Brňák a dvě útočné formace Boušek, Bauer, Gombár - Domin, O. Fiala, Míka. Navíc od prosince nehrál zraněný Šíp, který nakonec ukončil kariéru, a pak se zranili i Charousek s Bursíkem.

„Předkolo dobře odchytal Štěrba. Celkově to byla dobrá týmová práce. O soubojích s Ústím začnu přemýšlet až v sobotu. Budeme se snažit hrát hokej jako v předkole, bojovat a uvidíme, do jaké míry se nám to povede,“ tvrdil Antonik.

Kapitánem Kadaně je 35letý útočník David Balázs, který před olympijskou přestávkou stihl v rámci střídavého startu odehrát čtyři zápasy za Karlovy Vary. „Pozvánku do Varů jsem už nečekal. Nedala se odmítnout. Měl bych tam vypomáhat až do konce sezóny. Ale momentálně mě zajímá Kadaň. Proti Ústí nemáme co ztratit. Když se semkneme, můžeme je pozlobit. Věřím, že z toho nebudou nějaké debakly. Na ústecké technické hráče bude platit tvrdost,“ uvažoval Balázs.

Reklama

Související témata: