Hlavní obsah

Chomutov, Olomouc a Ústí mají nadosah semifinále první ligy

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem, Chomutova a Olomouce zvítězili i ve třetích čtvrtfinálových zápasech play off první ligy a pouze jedna výhra už je dělí od postupu do semifinále. V nejvyrovnanější sérii mezi Třebíčí a Hradcem Králové se ujala vedení 2:1 na zápasy Třebíč. Čtvrteční program byl mimořádně bohatý na góly, ve čtyřech zápasech jich padlo 45.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Ilustrační foto

Článek

Potupnou "desítku" nadělila Třebíč svému soupeři z Hradce Králové, vítězství 10:4 je v této sezoně v podání Horácké Slavie nejvyšší. Už v první třetině vedli domácí 5:2 a náskok zvyšovali. Hattrickem se blýskl Šedivý.

Čtrnáct branek viděli diváci také v Kadani, kde vítěz základní části Ústí vyhrál po boji 8:6. Domácí dlouho drželi s favoritem krok, hosté otočili vývoj až v 51. minutě, kdy svým druhým gólem v zápase vyrovnal Kloz. Necelé čtyři minuty před sirénou poslal Severočechy do vedení v přesilovce Pajič a v poslední minutě jej zpečetil do prázdné branky Mikulík.

Zápas plný gólů a emocí se odehrál také ve Znojmě. Domácí se nejprve dostali do dvoubrankového vedení, ale hosté z Chomutova dokázali vyrovnat. Orli znovu odskočili, tentokrát o jednu branku, ovšem Severočeši hned srovnali a v 37. minutě se dostali díky Kraftovi poprvé v utkání do vedení. Dvě sekundy před druhou sirénou ovšem vyrovnal Štrach. V závěrečné části domácí sice znovu odskočili o gól, ale favorité třemi brankami rozhodli o výhře 7:5 a vedení v sérii 3:0.

Jihlavští hokejisté po dvou porážkách na Hané začali zápas na domácím ledě proti Olomouci aktivně. Jejich snaha byla korunována ve 13. minutě brankou Čachotského, který pohodlně přehodil ležícího Hyláka. Tentýž hráč se prosadil i dvě minuty po pauze v přesilové hře. Útočník první formace zakončil bekhendovou střelou individuální akci téměř přes celé kluziště.

Jenže z dvougólového vedení se Dukla neradovala dlouho. Už tři minuty nato snížil Černý, jenž si najel před Řehoře a ukázkovým blafákem mu nedal šanci. Čtyři minuty před koncem prostřední části hry vyrovnal ještě nedávno jihlavský hráč Haluza, který dorážkou v přesilové hře rozesmutnil domácí publikum. Po bezbrankovém třetím dějství rozhodl ve třetí minutě prodloužení střelou do horního rohu jihlavské branky Zbořil.

Reklama