Hlavní obsah

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v Třebíči a jsou v semifinále

TŘEBÍČ

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v šestém čtvrtfinálovém utkání první ligy na ledě Třebíče vysoko 6:1 a vyhráli sérii 4:2 na zápasy. V boji o finále čeká Východočechy vítěz základní části Ústí nad Labem, semifinále začne v pondělí. Druhou dvojici tvoří Chomutov s Olomoucí.

Článek

Hradec Králové udělal velký krok k ukončení série už v úvodním dějství, které vyhrál 2:0. V deváté minutě otevřel skóre Jan Hruška a 68 sekund před přestávkou zvýšil Koudelka. Už na 3:0 upravil v přesilovce pěti proti třem Budínský.

V závěrečné třetině si Východočeši soupeře vychutnali. Střelu Jana Hrušky ještě zastavila horní tyčka, ale v 49. minutě využil přesilovku Kadlec. V další početní výhodě se trefil i Volráb a v 57. minutě upravil Jan Hruška už na 6:0. Za 37 vteřin pokazil Vošvrdovi čisté konto Přibyl, který vstřelil poslední branku Horácké Slavie v sezóně.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy - 6. zápas:
Třebíč - Hradec Králové 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Branky: 58. Přibyl - 9. a 57. J. Hruška, 19. Koudelka, 38. Budínský, 49. Kadlec, 55. Volráb. Rozhodčí: Smitka, Zubzanda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 5:6, navíc Kempný a Lev (oba Třebíč) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 2230. Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: