Hlavní obsah

V Jihlavě se bude vzpomínat na hokejové tituly z roku 1985

JIHLAVA

Hokejový zápas veteránů československé reprezentace z osmdesátých let proti legendám Dukly Jihlava bude hlavním bodem sobotního Dne mistrů, který bude vzpomínkou na klubový titul z roku 1985 a na vítězství národního týmu na mistrovství světa v témže roce. Na Horáckém zimním stadionu se uskuteční i autogramiády bývalých reprezentantů, či paralympijského vítěze a mistra světa v cyklistice Jiřího Ježka.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Jihlavy a Chomutova

Článek

"Akce bude příjemnou vzpomínkou na naše hokejové úspěchy z minulosti. Vítězství ve finále mistrovství světa 1985 nad Kanadou, v jejímž týmu tehdy nastoupil mladičký Mario Lemieux, je nesmírně cenné i s odstupem času," řekl ČTK tehdejší trenér Dukly Jihlava Stanislav Neveselý, který před čtvrt stolením vedl společně s Luďkem Bukačem i reprezentaci.

Jihlavu zdobí dvanáct mistrovských titulů. Před čtvrtstoletím získala Dukla poslední titul před zavedením play off, když ve 44 kolech utrpěla jen sedm porážek. Dvanáctý titul vybojovali jihlavští hokejisté v roce 1991, kdy ve finále porazili Litvínov 3:1 na zápasy.

Od té doby ale sláva klubu pohasínala a krize vyvrcholila v roce 1999 prohrou v baráži se Znojmem a sestupem do první ligy. Dukla se ještě jednou vzchopila a v roce 2004 se vrátila na jednu sezonu do extraligy. Od té doby už ale v Jihlavě spíše vzpomínají na slavnou minulost.

Reklama

Související témata: