Hlavní obsah

Favorizovaní hokejisté Ústí a Chomutova začali semifinále výhrami

CHOMUTOV/ÚSTÍ NAD LABEM

Hlavní favorité první hokejové ligy vstoupili do semifinálových sérií výhrami. Vítěz základní části Slovan Ústí nad Labem v pondělí porazil Hradec Králové 6:3, Chomutov zdolal Olomouc 3:1.

Článek

Ústí začalo reprízu loňského semifinále, v němž zvítězilo nad Hradcem 4:2 na zápasy, lépe a první třetinu vyhrálo 2:0. I díky tomu, že hosté v úvodu nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Severočechy poslal do vedení na začátku 10. minuty čtyřicátník Janků pohotovou střelou pod horní tyčku. Za dalších 70 sekund zvýšil Pajič po přihrávce Kloboučka. Poté snížil Kadlec po akci Roubíka, ale za necelé čtyři minuty vrátil Roman Pšurný domácím dvoubrankový náskok.

Ve třetím dějství využil Sklenička přesilovku a Michal Pšurný přidal po spolupráci s Mikulíkem pátou branku Ústí. Uplynulo 67 sekund a Alinč potrestal vyloučení hradeckého obránce Táborského. V závěrečné desetiminutovce využili Východočeši dvakrát v rozmezí čtyř minut přesilovek - ve druhém případě po pětiminutovém trestu domácího Hovorky za nebezpečný faul do oblasti hlavy a krku.

Také Chomutov tahal celé utkání za delší konec. Do vedení šel v osmé minutě, kdy se trefil Procházka. Ve druhé části hry se hodně vylučovalo a hosté hráli tři minuty ve dvojnásobné početní výhodě, kterou však nevyužili i díky výborně chytajícímu Cháberovi. Olomouckého gólmana Hyláka překonal hned v první minutě druhé třetiny v přesilovce Bombic. V poslední části zvýšil Chomutov už na 3:0 zásluhou Haška. Cháberovi pokazil čisté konto v 57. minutě Řípa.

Série hrané na čtyři vítězné zápasy pokračují v úterý na stejných místech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články