Hlavní obsah

Hokejisté Ústí nad Labem smetli v semifinále I. ligy Hradec Králové 9:1

ÚSTÍ NAD LABEM/CHOMUTOV

Hokejisté Ústí nad Labem deklasovali ve druhém semifinálovém utkání první ligy Hradec Králové 9:1 a vedou v sérii 2:0. Druhé vítězství si připsal i další favorit Chomutov, který zdolal Olomouc 4:2. Série hrané na čtyři vítězné zápasy pokračují v pátek na východě Čech a na Hané.

Článek

Na pondělní výhru 6:3 hokejisté Ústí navázali střeleckým koncertem. Už po první třetině vedl vítěz základní části 5:0 a ve druhé části přidal další čtyři góly. Zápas se stal noční můrou pro hradecké gólmany. Luňák opustil branku po třetím inkasovaném gólu v osmé minutě, ale za stavu 0:9 se do ní místo Vošvrdy zase vrátil.

Naopak domácí Orct dlouho držel naději na druhé čisté konto v play-off, o které přišel až v 52. minutě, kdy zaznamenal čestný úspěch hostů Kadlec. Hosté tak vyhráli alespoň závěrečnou třetinu a nesplnilo se přání ústeckých fanoušků, kteří se dožadovali desetibrankového přídělu v soupeřově síti.

Gólostroj rozjel ve 4. minutě střelou bekhendem Pazourek, za čtyři minuty zvýšil obránce Němeček a za dalších 19 sekund rozvlnil Pajič síťku hradecké branky potřetí. Luňákův nástupce Vošvrda pak pustil hned první střelu, kterou na něj vyslal z úhlu Šagát. Hradečtí nevyužili 68 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Když se vracel z trestné lavice Alinč, přihrál do jízdy Mikulíkovi, který se při oslabení svého týmu nemýlil.

Ve druhém dějství potrestal vyloučení pětačtyřicetiletého hradeckého veterána Prajslera po bratrské spolupráci Michal Pšurný. Pak se dvakrát trefil Heinisch. V přesilovce pět na tři skóroval podruhé v zápase i Šagát a do hradecké branky se vrátil Luňák, který už neinkasoval.

Chomutov, který v prvním utkání zvítězil 3:1, v úterý poprvé v sérii s Olomoucí prohrával. Hanáky poslal do vedení v sedmé minutě Korhoň, ale favorizovaní Severočeši ještě do poloviny zápasu skóre třemi zásahy otočili. Grof vyrovnal ve dvojnásobné přesilovce a Mikšovic z dorážky stav otočil. Klid domácím dodal ve 25. minutě třetím gólem Procházka. Olomouci se ale podařil vstup do třetí třetiny, když hned po 40 vteřinách Koma snížil. Zbytek zápasu se změnil v boj o každý metr ledu. Vítězně z něj vyšli domácí - v 56. minutě přidal pojistku Trochta.

Semifinále play off první hokejové ligy - 2. zápasy:
Ústí nad Labem - Hradec Králové 9:1 (5:0, 4:0, 0:1)
Branky: 12. a 37. Šagát, 29. a 36. Heinisch, 4. Pazourek, 8. Němeček, Pajič, 19. Mikulík, 24. M. Pšurný - 52. Kadlec. Rozhodčí: J. Dvořák, Petružálek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3720. Stav série: 2:0.
Chomutov - Olomouc 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky: 14. Grof, 19. Mikšovic, 26. Procházka, 56. Trochta - 7. Korhoň, 41. Koma. Rozhodčí: Zubzanda, Kubičík - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3156. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: