Hlavní obsah

Chomutov je jediný krok od postupu do finále první ligy

PRAHA

Hokejisté Chomutova jsou jediný krok od postupu do finále první ligy. V pátečním třetím zápase série vyhráli v Olomouci po nájezdech 4:3 a o svém postupu mohou rozhodnout definitivně už v sobotu. Poprvé naopak zaváhal vítěz základní části z Ústí nad Labem. V Hradci králové prohrál favorit 2:3 v prodloužení.

Článek

V Olomouci se diváci dočkali gólu až v polovině druhé třetiny, když v přesilovce prostřelil domácího Hyláka Hruška. O dvě minuty později zvýšil ve prospěch favorita ze severu Čech Mikšovic.

Domácí však dokázali v závěrečné třetině duel rychle vyrovnat. Nejprve se přesnou ranou prezentoval Vyrůbalík a za minutu ho napodobil v přesilovce ranou od modré Koma. Domácí euforii zchladil po chybě obrany z přečíslení Mikšovic.

Po desetiminutovém trestu pro centra prvního útoku Ministra se Olomouc pomstila v power play Kucharzcykovou dorážkou, a tak se na Hané hrálo prodloužení. V něm se přes obrovské šance skóre nezměnilo a rozhodlo se až při nájezdech, v kterých strhl vítězství na stranu hostů Radek Duda.

Také v druhém utkání padaly góly až od druhé třetiny, domácí Hradec poslali do vedení 2:0 Volráb s Roubíkem. Ústečtí se vrátili do hry díky přesilovkám a trefám Heřmana s Klosem. V prodloužení nakonec přece jen strhl Hradec zápas ve svůj prospěch po druhé trefě Volrába a má jistotu, že se série vrátí na sever Čech.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 3. zápasy
Olomouc - Chomutov 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Branky: 46. Vyrůbalík, 47. Koma, 60. Kucharczyk - 28. Hruška, 30. a 49. Mikšovic, rozh. nájezd Duda. Rozhodčí: Petružálek, Florian - Polonyi, Jílek. Vyloučení: 5:6, navíc Ministr (Olomouc) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 2500. Stav série: 0:3.
Hradec Králové - Ústí nad Labem 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 24. a 64. Volráb, 43. Roubík - 45. Heřman, 48. Kloz. Rozhodčí: Blecha, Wagner - Čížek, Špringl. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. Diváci: 2749. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: