Hlavní obsah

Chomutovský gólman Chábera: Máme jasný cíl

Loni si v brance Plzně zachytal hokejový gólman Jan Chábera v semifinále play-off extraligy, letos je účastníkem vyřazovacích bojů ve druhé nejvyšší soutěži. V Chomutově, kde působí od lednového přestupu ze Sparty, si od něj hodně slibují. „Máme jasný cíl a snažíme se ho splnit,“ říká gólman, který už se těší na prvoligové finále.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový brankář Jan Chábera

Článek

V pátém semifinálovém zápase prvoligového play-off s Olomoucí (3:0) jste udržel čisté konto. Jaký z toho máte pocit?

Mě těší hlavně to, že jsme vyhráli a postoupili. Vychytaná nula je takovým bonusem navíc. Byl bych stejně rád, i kdyby to skončilo 3:1 nebo 3:2.

Kdy vám bylo v brance nejhůř?

Na začátku třetí třetiny jsme hráli třikrát v oslabení. Hanáci měli hodně nepříjemných a tečovaných střel a zavánělo to gólem. Jednou stříleli do prázdné branky, kterou netrefili.

Vyhráli jste v sérii 4:1 na zápasy. Spokojenost?

Určitě. Na postup nám na rozdíl od druhé semifinálové série stačilo jen pět zápasů. Chtěli jsme rozhodnout souboje s Olomoucí před domácími fanoušky, což se nám podařilo.

Jak vlastně prožíváte play-off v první lize?

Stejně, jako kdyby to bylo v extralize. Máme jasné cíle a snažíme se pro jejich splnění udělat maximum. Na zápasy se ani moc připravovat nemůžu, protože prvoligové hráče dokonale neznám. V Chomutově jsem teprve dva měsíce a neodchytal jsem zatím moc utkání. Soustřeďuji se hlavně na to, abych byl pozorný a neudělal chyby.

Čeká vás finále. Jak se na něj těšíte?

Moc. Všichni si finálové účasti vážíme. Bude to další korálek na řetízek, který chceme sestavit. Podle vývoje druhé série má blíž do finále Ústí, které vede nad Hradcem Králové 3:2 na zápasy, ale pořád je to otevřené.

Reklama

Související témata: