Hlavní obsah

Po první finálové bitvě jsou spokojenější hokejisté Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Očekávané finále prvoligového play-off mezi hokejisty Ústí nad Labem a Chomutova má za sebou první díl. Úspěšnější po výsledku 2:1 v něm byli hráči domácího celku, kteří se tak ujali vedení v sérii, hrané na čtyři vítězství.

Foto: Vladimír Borgula

Severočeské finálové derby neznalo bratra.

Článek

Úvodní gól Ústí vstřelil obránce Miloslav Gureň, pro nějž to byla premiérova trefa v ústeckém dresu po lednovém příchodu na hostování z Litvínova.

„Jsem rád, že to padlo zrovna v prvním finále. Vystřelil jsem od modré čáry přes obránce, gólman střelu asi neviděl a prošla mu do sítě. Ústí i Chomutov jsou vyrovnanými soupeři, takže si vážíme prvního vítězství. Hlavně, že jsme neudělali moc chyb a uhlídali jsme soupeřovy přesilovky,“ hodnotil zkušený bek.

Po návratu z hostování v extraligovém Litvínově nastoupil znovu za Ústí v první lize útočník Michal Dragoun. „V Litvínově jsem si dost zahrál. Stihl jsem osm zápasů v základní části a všech pět v předkole play-off. Už je to za mnou a soustředím se na Ústí. S Heřmanem a Šagátem jsem hrál v jedné formaci poprvé, takže zpočátku jsme se trochu hledali. Ale dobře to dopadlo,“ líčil Dragoun, který si pochvaloval atmosféru prvního finále. „Fanoušci nám hodně pomohli,“ pokýval hlavou forvard.

Chomutovský útočník Radek Duda mínil, že jeho tým si zápas prohrál ve druhé třetině: „V ní jsme měli čtyři gólové šance, které jsme neproměnili. Po vyrovnání na 1:1 jsme sahali po vedoucím gólu. Kdybychom odskočili, utkání by se určitě vyvíjelo jinak. Naopak domácí šli podruhé do vedení, na které jsme už neodpověděli. Ústecký gólman Salfický chytal výborně, zavřel dveře a nemohli jsme se proti němu prosadit.“

Co by mělo platit na Ústí v dnešním zápase? „Zkusíme zjednodušit koncovku. Soupeř má menší psychickou výhodu, ale série se teprve rozjíždí,“ dodal Duda.

 

Reklama