Hlavní obsah

Vycházely nám i maličkosti, říká po výhře nad Chomutovem ústecký gólman Salfický

Josef PešoutPrávo

Zatím podle not ústeckých hokejistů se vyvíjí finálová série prvoligového play-off s týmem Chomutova. Ústřední postavou prvních dvou duelů byl brankář Dušan Salfický, který zastínil své chomutovské protějšky Jana Cháberu a Miroslava Hanuljaka. „Bojujeme jako mužstvo a bez podpory týmu bych ale nic nedokázal,“ tvrdí Salfický.

Článek

Co rozhodlo o dvou finálových vítězstvích Ústí 2:1 a 5:2?

Myslím, že jsme podali vynikající výkon. Proměnili jsme šance a jsem rád, že jsme se výrazně prosadili hlavně ve druhém zápase, který byl nesmírně důležitý. Měli jsme zase o krok větší sebevědomí než v úterý. Vycházely nám i maličkosti, které dělají hokej.

Jak se vám chytalo proti chomutovským střelcům, od nichž jste ve dvou utkáních dostal jen tři góly?

Dlouho jsem čekal na takové zápasy. Nechci říci, že předešlé moje výkony byly špatné, ale něco tomu chybělo. Teď jsem spokojený. Bez podpory mančaftu bych ovšem nic nedokázal. Kluci mi hodně pomohli.

V sérii vedete 2:0 na zápasy. Jak vidíte šance před odvetami?

Jedeme ke dvěma střetnutím do Chomutova. A kdo by nechtěl tam aspoň jednou vyhrát? Ale musíme se poučit z loňského finále s Kometou Brno, kdy jsme doma také dvakrát na úvod vyhráli, ale pak neuspěli v Brně. Proti Chomutovu jsem v sezóně nastoupil zatím jen v jediném utkání. Bylo to na konci základní části, kdy soupeř proti nám postavil kombinovaný tým s hráči z Kadaně.

V probíhající sezóně jste si zachytal i za Plzeň a Spartu v extralize. Je s tím srovnatelné prvoligové finále?

Dá se to porovnat, protože i finálová série nabízí velmi kvalitní utkání.

Uvažujete už o baráži o extraligu?

Ještě k ní máme hodně daleko. Zdaleka není nic hotovo.

Reklama