Hlavní obsah

Prvoligová finálová série je pořád otevřená

CHOMUTOV

Domácí prostředí zatím rozhoduje ve finálové sérii prvoligového play-off. Hokejisté Ústí nad Labem i Chomutova využili dvakrát výhodu vlastního ledu, a tak je po čtyřech duelech vyrovnaný stav 2:2 na zápasy.

Foto: Vladimír Borgula

Chomutovští srovnali stav série, vše je stále otevřené.

Článek

„Před dvěma vystoupeními v Chomutově jsme byli v těžší situaci, než soupeř. Prohrávali jsme 0:2 a věděli jsme, že Ústí bude hrát vabank a takříkajíc o všechno. Důležité bylo, že jsme sobotní bitvu zvládli. To byl předpoklad ke srovnání série,“ zdůraznil chomutovský trenér Radim Rulík.

„Nedělní zápas nám vyšel parádně, jak jsme si přáli. Zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme dokázali využít přesilovky,“ shrnul kouč a výsledek 5:2 mu dával za pravdu. Poprvé ve finále se objevil útočník Eiselt místo Jeslínka. V obraně chyběl Posmyk, jehož zastoupil navrátilec do sestavy Bombic.

Tahounem Chomutova byl kapitán Zdeněk Skořepa: „Hodně důležitá byla ubráněná oslabení. Měli jsme i štěstí při útočných akcích. Snažili jsme se častěji střílet.“

Kvalitní výkon týmu podpořil brankář Miroslav Hanuljak. „Zjednodušili jsme hru s tlakem na soupeře. Pokud chceme postoupit do baráže o extraligu, musíme ve finále vyhrát jednou venku. Proto jedeme do Ústí pro vítězství. Bude to taktická bitva,“ přemítal gólman.

Ústecký trenér Petr Rosol si posteskl: „Do čtvrtého zápasu jsme šli s cílem držet co nejdéle bezbrankový stav a vyvarovat se vyloučení. Jenže obránce Gýna udělal nesmyslný faul a při jeho čtyřminutovém trestu jsme dostali dva góly. Mizerně jsme na rozdíl od soupeře hráli i přesilovky.“ Týmu nevyšly ani dvě početní výhody pěti proti třem v celkové délce přes tři minuty. „Chyběla nám důraznější koncovka,“ uvědomil si Rosol.

Série je podle něj stále otevřená. „Do středy už toho moc nenatrénujeme. Spíš je to o hlavě a psychice. Věřím, že nejbližší utkání zvládneme. Také s Hradcem Králové to bylo v semifinále 2:2 na zápasy a dovedli jsme sérii do vítězného konce,“ dodal ústecký kouč.

Reklama