Hlavní obsah

Ústí zdolalo doma Chomutov a má ve finále první ligy mečbol

Hokejisté Ústí nad Labem zdolali v pátém finálovém utkání první ligy Chomutov 4:2 a jsou jedinou výhru od zopakování loňského triumfu, který by jim opět zajistil účast v baráži o extraligu proti Mladé Boleslavi. Rozhodnout může vítěz základní části už v pátek v Chomutově, který se bude snažit vynutit nedělní rozhodující zápas.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Chomutova severočeské derby proti Ústí (ilustrační foto)

Článek

Opatrná úvodní třetina moc šancí nenabídla, až v její polovině se dostali do několika příležitostí hosté. Hruška se ocitl sám před Salfickým, ale ten se vyznamenal, stejně jako pak při střelách Trochty a Mikšovice. První branky se diváci dočkali v 29. minutě, kdy Zemanovu střelu tečovat Pajič a gólman Hanuljak kapituloval.

Chomutov se dočkal vyrovnání v 36. minutě při přesilovce čtyř proti třem, kdy Dudova střela proklouzla Salfickému mezi betony a Hruška snadno dorážel do prázdné branky. Jenže hned za 44 vteřin domácí opět vedli. Při hře čtyř proti čtyřem vyjel z rohu před branku neatakovaný Zeman a vychutnal si blafákem do bekhendu Hanuljaka.

Na úvod závěrečného dějství minul ústeckou branku Skořepa. V 46. minutě Heřman po sólu přes celé hřiště nabídl po objetí branky puk najetému obránci Trončinskému a posila z Kladna pojistila vedení. V 54. minutě ještě zvýšil svou druhou trefou Slovinec Pajič. Výsledek už jen upravil 12 sekund před koncem v přesilovce Jíra.

Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Pajič (Zeman), 37. Zeman (Hovorka), 46. Trončinský (J. Heřman), 54. Pajič (Hovorka, Dragoun) - 36. D. Hruška (Duda), 60. Jíra (Mikšovic). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:6, navíc Milan Procházka (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6210. Stav série: 3:2.
Ústí nad Labem: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Trončinský, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Dragoun - Šagát, Heinisch, J. Heřman - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný. Trenéři: Rosol a Skrbek.
Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Všetečka, Brňák, Tribuncovs, Trefný - D. Hruška, Kraft, Duda - Milan Procházka, Trochta, Skořepa - Eiselt, Domin, Polanský - Jíra, Mikšovic, Hašek. Trenéři: Rulík a Petrovka.

Reklama

Související témata: