Hlavní obsah

Hokejistům Ústí fandil ve finále v dresu i lyžař Bauer

ÚSTÍ NAD LABEM

Zajímavého fanouška měli v pátém finále první ligy proti Chomutovu hokejisté Ústí nad Labem, když se v dresu Slovanu objevil v hledišti běžec na lyžích Lukáš Bauer. Trojnásobný olympijský medailista přijel podpořit Ústecké Lvy na pozvání svého kamaráda, primátora Ústí nad Labem Jana Kubaty.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Lukáš Bauer

Článek

"Honza Kubata, to teď možná není vidět, dřív závodně lyžoval," řekl Bauer s úsměvem. "V poslední době při Světovém poháru na Holmenkollenu mě dokonce občerstvoval. Přes svou vysokou funkci neváhá sejít trošku níž a u toho sportu i pomáhat. Na mistrovství světa v Liberci byl, i pak na svěťáku a pomáhá vytvářet dobrou atmosféru," vysvětlil Bauer, proč na oplátku přišel vyjádřit podporu Ústí nad Labem.

Další zápasy už ale nestihne. "Bohužel. V pátek jsem pracovně v Ostravě, a kdyby Chomutov vyhrál, tak to taky nezvládnu, protože ještě odlétám na týden do Finska. Tento zápas byl jedinou možností v této sérii a jsem rád, že jsem mohl," řekl Bauer.

Rodák z Ostrova nad Ohří si vyslechl i poznámky, že by měl být na straně Chomutova. "Byl jsem tady konfrontován, že Chomutov je blíž. Taky mě to napadlo, ale na druhou stranu, hokej není moje doména. Během sezony ho ani nestíhám sledovat, takže tohle jsem bral, že jsem byl Honzou Kubatou pozván a ze dvou týmů, které nesleduju, jsem držel dneska palce Ústí," uvedla jedna z českých hvězd nedávné olympiády ve Vancouveru.

Reklama

Související témata: