Hlavní obsah

Můžeme uspět i v Ústí, věří si Chomutovští před rozhodující bitvou

CHOMUTOV

Domácí prostředí bylo podstatným vlivem v dosavadním průběhu finálové série prvoligového play-off mezi hokejisty Chomutova a Ústí nad Labem. Oba týmy vyhrály na vlastním ledě, a tak je po šesti duelech vyrovnaný stav 3:3 na zápasy. Rozhodnutí padne až v neděli v Ústí nad Labem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství nad Ústím nad Labem v šestém zápase.

Článek

Šestá bitva patřila v pátečním večeru chomutovskému celku, který svého soka přestřílel 6:2. „Ale první třetina nám moc nevyšla. Soupeř měl spoustu šancí, Hanuljak v naší brance je naštěstí vychytal. Pak jsme se zlepšili ve hře a s tím přišly i góly,“ konstatoval chomutovský trenér Radim Rulík.

Do sestavy zařadil hned čtyři posily najednou - karlovarské trio Parýzek, Dej, Kuběna a plzeňského útočníka Kováře. „Zareagovali jsme na to, že si Ústí už ve středu vypůjčilo Trončinského z Kladna. V pátek nemohl za nás hrát potrestaný Milan Procházka. Přistoupili jsme k přeskupení řad a rozhodli jsme se pro nasazení tří nových útočníků, kteří byli v první části zápasu v našem týmu nejlepší formací,“ komentoval kouč změny v sestavě.

Dva góly Chomutova vstřelil Václav Eiselt: „Nechtěli jsme končit sezónu, proto jsme do toho dali všechno. Od druhé třetiny jsme prokázali větší vůli, což rozhodlo. Letos se mi až do pátku nepodařilo dát dvě branky v jednom zápase. Čekal jsem na to dlouho a jsem rád, že to přišlo zrovna ve finále. A v tak důležitém utkání.“ Jak se mu jeví finálová série? „Ještě jsme v ní nevedli. Dotahovali jsme manko 0:2 i 2:3 na zápasy. Přesto máme pořád šanci celé finále vyhrát. Myslím, že v Ústí můžeme uspět, i když se nám to dosud nepodařilo,“ mínil Eiselt.

Chomutov hodně spoléhá i na Radka Dudu. Šestý zápas se mu hodnotil pozitivně. „Vytvořili jsme si dostatečný náskok, který jsme si zkušeně pohlídali. Předtím mi ale Salfický chytil dvě nebo tři šance. Těší mě, že jsem nakonec překonal jeho nástupce Orcta,“ pokýval hlavou. Co čeká od sedmého zápasu? „Věřím, že trenéři připraví vítězný plán. V sobotu trošku potrénujeme a soustředíme se na utkání,“ vykládal Duda.

Ústí věří ve výhodu domácího prostředí

Bojovný výkon Chomutova podpořil brankář Miroslav Hanuljak. „Povedlo se nám soupeře přehrát, výsledek odpovídá obrazu hry. V Ústí musíme dobře bránit,“ zamyslel se gólman.

V ústeckém táboře panovaly rozpaky z páteční prohry, ale i odhodlání před domácí bitvou. „Totálně jsme pokazili druhou třetinu. Pak už se to těžko dohánělo. Ale v kabině jsme si řekli, že není nic ztraceno. Doma jsme v play-off ještě neprohráli a snad se tohle pravidlo potvrdí i v sedmém zápase,“ rozebíral útočník Martin Heinisch.

„Vymstila se nám nekoncentrovanost. Chomutov má kvalitní hráče, kteří toho využili. Doma musíme hrát víc zodpovědně a s ještě větší agresivitou. Nic nevzdáváme a určitě to bude hokej na krev. Uvidíme, kdo na tom bude lépe,“ uvažoval další forvard Milan Mikulík, který patří k ústeckým oporám.

Reklama

Související témata: