Hlavní obsah

Střelec Jan Kovář se stal novým hrdinou Chomutova

Hokejový Chomutov velebí nového hrdinu. Je jím mladý útočník Jan Kovář, který se stal trumfem týmu v šestém a sedmém finálovém duelu prvoligového play-off proti Ústí nad Labem. V obou bitvách skóroval a nakonec rozhodl o nedělním vítězství 2:1, které znamenalo výhru Chomutova 4:3 na zápasy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kovář.

Článek

Vítězným gólem jste zařídil postup hokejistů Chomutova do baráže o extraligu. Jaké z toho máte pocity?

Příjemné, ale uvědomil jsem si, že podobnou radost jsem mohl zažívat s Plzní. Bohužel jsme vypadli ve čtvrtfinále extraligy. Ale i tak je hezké, že jsem pomohl aspoň klukům z Chomutova.

Překonal jste brankáře Salfického, který byl na podzim vaším spoluhráčem v Plzni. Jak to berete?

Salfa chytá dobře a prokázal to i ve finálové sérii. Ale moc mě těší, že jsem dal gól zrovna jemu. Byla to taková švestka, která se nedala asi chytat (smích).

Mezi třetinami jste se bavil právě se Salfickým. O čem?

Říkal jsem mu, ať mi to pustí. A po zápase jsem se ho ptal, jak mu ten puk vůbec prošel. Vystřelil jsem přes beka a myslel jsem, že má kotouč někde pod tělem. Přiznal, že mu proklouzl pod rukou.

Co říkáte na závěr finále?

Série byla dlouhá a utahaná. Snažili jsme se vystřelit ze všeho a spadlo to tam. Mně se hrálo dobře ve výborné atmosféře. Bylo to typické play-off.

Jak se vlastně zrodila vaše výpomoc Chomutovu?

Volal mi trenér Rulík, že se jim Milan Procházka vyfauloval. A poprosil mě, jestli bych přijel. Řekl jsem, že dorazím na šesté finále. Odskočil jsem si ze srazu reprezentace a jsem rád, že jsme i po těžkých trénincích měl síly.

Nebál jste se zranění před premiérou v národním týmu?

Na to jsem nemyslel.

Chomutovu ale nepomůžete v baráži...

Ale zase bych měl jet s reprezentací do Švýcarska, tak je to asi kompromis (úsměv).

Reklama

Související témata: