Hlavní obsah

Ústecký kouč hokejistů Rosol: K slzám nebylo daleko

Josef PešoutPrávo

Vyhráli suverénně základní část první ligy, ale ve finále narazili. Hokejisté Ústí nad Labem prožívají zklamání po vyřazení od Chomutova. „I já jsem měl slzy na krajíčku,“ přiznal po bitvě trenér Petr Rosol.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Smutný brankář Ústí nad Labem Dušan Salfický

Článek

„Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Série i poslední zápas byly hodně vyrovnané. Možná chybělo půl centimetru, když Němeček nastřelil tyčku a puk se odrazil ven. Kdybychom vedli 2:1, asi by se utkání vyvíjelo jinak,“ pokrčil rameny kouč. Mrzelo ho, že jeho svěřenci neproměnili skoro minutovou přesilovku pěti proti třem.

„Celkově si myslím, že sérii hodně ovlivnil třetí duel. Soupeř byl k poražení a měli jsme šanci na třetí vítězství v řadě. Ale prohráli jsme nešťastnou brankou v prodloužení. Kdybychom šli do vedení v sérii na 3:0, už bychom to nepustili. Ale to jsou jen samá kdyby...Škoda, že nemohou postoupit do baráže oba celky,“ přemítal Rosol.

Na stromě mě nenadjete

Co neúčast v baráži znamená pro Ústí? „Určitě se z toho neoběsím a na stromě mě nenajdete. To tedy ne. Ale vážně, finálový nezdar mě moc mrzí. Kluci v kabině byli skleslí a nebylo daleko k slzám. Předvedli jsme celoroční dobrou práci. Zápasy měly hlavu a patu a některé byly pěkné i na pohled. O to je to větší škoda,“ uvědomoval si trenér.

Paradoxní je, že Ústí v podstatě vyřadil útočník Kovář, který přišel do Chomutova na výpomoc z Plzně na poslední dva zápasy. „Měli jsme ho lépe obsadit, aby nedal góly,“ prohodil Rosol.

Ústečtí mohli nasadit obránce Philippa ze Sparty, přesto k tomu nedošlo. „Byl napsaný na střídavý start už od konce ledna, ale řekl nám, že za nás hrát nebude. Když Sparta skončila ve čtvrtfinále, oslovili jsme ho, jenže odmítl,“ prozradil trenér, který využil alespoň Trončinského a Eberleho z Kladna.

V baráži si zachytali oba ústečtí gólmani. „Orct nás protáhl přes Hradec Králové, ovšem pak měl střevní potíže. Do branky šel Salfický, kterému domácí zápasy většinou vyšly. Na brankáře musíte mít nos. A já dostal sennou rýmu a přesně jsem to nevyčapal,“ dodal už s úsměvem Rosol.

Reklama