Hlavní obsah

Chrudimská radnice odmítla, že nechce pomoci hokejovému klubu

CHRUDIM

Vedení chrudimské radnice odmítlo tvrzení hokejového klubu HC Chrudim, že by mu odmítalo finančně pomoci. Hokejisté ve svém prohlášení uvedli, že neochota města byla jedním z důvodů, proč se rozhodli nepokračovat v první lize v příští sezóně. Starosta Jan Čechlovský dnes novinářům řekl, že skutečným důvodem je zřejmě celkově špatná finanční situace klubu. Poukazování na neochotu radnice je podle něj jen zastíracím manévrem.

Článek

Klub tvrdí, že město "pro prvoligový hokej v Chrudimi udělalo pramálo". Špatná je údajně i komunikace s radnicí. Společnost Sportovní areály města Chrudim, která spravuje městská sportoviště, zvýšila klubu nájemné za užívané prostory a ledovou plochy.

"V průběhu sezóny 2009/2010 nepřišla ze strany HC Chrudim ani jedna oficiální žádost nebo návrh, abychom se sešli kvůli lepší spolupráci a komunikaci," řekl Čechlovský. Zároveň uvedl, že pokud je zvýšení nájemného za osm měsíců ze 150 000 na 200 000 korun hlavním důvodem, proč by měla ve městě skončit první hokejová liga, je vedení města připraveno v červnu navrhnout snížení nebo prominutí nájmu. Návrh ovšem nemusí zastupitelé schválit, žádný amatérský či profesionální sportovní tým dospělých dosud takovou výhodu neměl. Roční rozpočet klubu se podle Čechlovského pohybuje kolem 20 miliónů korun.

HC Chrudim již před začátkem sezony přiznával, že je ve špatné finanční situaci. Platy hráčů se musely snížit na polovinu. Klubu, který je soukromou společností s ručením omezeným, také nevyšlo vyjednávání o vstupu HC Eaton Pardubice do firmy. HC Chrudim je držitelem prvoligové licence a uvažuje, že ji prodá. Přihlášku do první ligy je nutné podat do 14. května.

Reklama

Související témata: