Hlavní obsah

Do Ústí přišlo šest posil a manažer Šindel

Josef PešoutPrávo

S novým sportovním manažerem Jaromírem Šindelem a šesti posilami s extraligovými zkušenostmi vstoupil do letní přípravy prvoligový klub Slovan Ústí nad Labem, který si za cíl pro příští sezónu dává postup do extraligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Šindel

Článek

„Původně jsem počítal s tím, že i nadále povedu reprezentační „dvacítku“ a budu dělat asistenta generálnímu manažerovi ústeckého klubu Robertu Kyselovi. Mrzelo mě, že u „dvacítky“ nemohu zůstat, protože přednost dostal jiný trenér. Nakonec jsem se domluvil na spolupráci s Ústím,“ řekl Jaromír Šindel.

Na svém kontě má trenérské působení u extraligových celků Slavie, Kladna, Sparty a Mladé Boleslavi, kterou před rokem zachránil v baráži právě proti Ústí. „Slyšel jsem o rivalitě mezi oběma kluby, ale svůj příchod do Ústí beru jako součást hokejového života. Ostatně, minulou sezónu jsem strávil na střídačce Třebíče, takže bych se svou boleslavskou minulostí už nezabýval,“ tvrdil nový sportovní manažer Severočechů.

„I kdybych případně dostal v průběhu příští sezóny trenérskou nabídku z jiného klubu, tak bych ji nepřijal. Vážím si možnosti, jakou mi dalo Ústí a chci pro něj odvést kvalitní práci. Prvním krokem bylo doplnění kádru. Naší povinností je dostat se do baráže a v ní uspět,“ uvedl Šindel.

Nejzkušenější novou tváří je Ludvík

Ústecký klub představil i nové tváře. Nejzkušenější z nich je útočník David Ludvík z Komety Brno, dále přišli forvardi Marek Čurilla a Richard Diviš z Kladna, Tomáš Rod z Třebíče, který dříve hrál za Mladou Boleslav, a obránce Petr Hořava ze Znojma, který v Ústí působil už před dvěma lety v extralize, a brankář Pavel Francouz z Plzně, účastník posledního MS 20.

David Ludvík opustil extraligu po devíti sezónách, když hrál pět let ve Znojmě, tři roky v Plzni a rok v Brně. „Poslední sezóna v Kometě nebyla jednoduchá, ale zvládli jsme to. I díky fantastickým brněnským divákům. Osobně jsem ale nebyl sám se sebou spokojený. Čekal jsem, jak se vyvine situace v Brně poté, co mi skončila smlouva, a zda dostanu nabídky z extraligy. Oslovil mě ale pan Šindel, jestli bych nechtěl jít do Ústí. Vím, že hraje dlouhodobě špičku první ligy a okusilo si i extraligu,“ uvedl Ludvík, který odehrál v nejvyšší soutěži přes 350 zápasů. „Nejraději vzpomínám na třetí místo se Znojmem, kde jsem hrál i s některými současnými ústeckými hráči,“ pokýval hlavou.

Už se zapojil do přípravy s Ústím. „Jsem tady dva dny. Město je pěkné. Byl jsem se projet na kole po okolí a poznal jsem pořádné kopce. Zatím bydlím v penzionu a v hotelu a sháním si byt,“ dodal Ludvík.

Reklama