Hlavní obsah

Nový kouč Litoměřic Setikovský: Chceme se vyhnout baráži

LITOMĚŘICE

Na premiérovou účast v první lize se chystají hokejisté Stadionu Litoměřice, kteří v nedávno skončené sezóně vyhráli kvalifikaci druholigových celků. A tím si zajistili přímý postup. Realizační tým ve středu posílil nový trenér Jindřich Setikovský, který už vede letní přípravu společně s dosavadním koučem a sportovním manažerem Danielem Tvrzníkem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Litoměřic Jindřich Setikovský

Článek

Setikovský začínal s trenérskou prací u juniorů v Plzni, kde v 90. letech přešel k A-mužstvu a tři roky působil na extraligové střídačce po boku Karla Trachty. Potom prošel řadou klubů. „Zavzpomínal bych na dvouleté angažmá v Ústí nad Labem, se Šumperkem jsem během několika let dvakrát postoupil do první ligy. Okusil jsem i práci v Kometě Brno, která ale v té době neměla ještě extraligové parametry,“ říká 54letý trenér, jenž trénoval mj. i v Mladé Boleslavi, Kadani, Písku, Berouně a naposledy půl roku ve Vrchlabí. „Tam to ale bylo dost nepovedené,“ hodnotí svou dosud poslední štaci.

Co ho přivedlo do Litoměřic? „Už v Ústí jsem spolupracoval s Danem Tvrzníkem, který byl kapitánem Slovanu. A rozuměli jsme si. Vedení Litoměřic dlouho nevědělo, zda na I. ligu sežene peníze. Jednání trvala nějaký čas a nakonec padlo rozhodnutí, že klub do toho půjde,“ podotkl Setikovský.

Do zrekonstruované haly chce přilákat diváky

„Myslím, že bych mužstvu mohl pomoci svými zkušenostmi. Ale i pro mě je to změna a na práci se těším. Chceme udělat všechno pro to, abychom přilákali diváky. V Litoměřicích je nově otevřena zrekonstruovaná zimní hala s výborným zázemím,“ povídá trenér.

Z dosavadního kádru skončili v Litoměřicích exústečtí útočníci Mrázek a Šaffer, kanonýr Kloz se vrátil do Ústí. Buďa se rozmýšlí, jestli bude pokračovat. „Jinak dostanou šanci hráči, kteří vybojovali postup. Jsme v kontaktu s ústeckým a litvínovským klubem ohledně spolupráce. Ale nebude to na bázi farmy. Zájem máme i o útočníka Jaroslava Haška z Chomutova,“ naznačuje záměry Setikovský. Ve čtvrtek se v Litoměřicích objevil na jednání obránce Evan, který naposledy hostoval z Kladna v Chrudimi.

Cíle do sezóny? „Vyhnout se baráži o udržení, což předpokládá uniknout dvěma posledním místům v tabulce. Jiné ambice si vzhledem k nováčkovské roli stavět ani nemůžeme,“ zakončuje litoměřický trenér.

Reklama

Související témata: