Hlavní obsah

Útočník Ludvík chce pomoci Ústí do extraligy

Po devíti letech, strávených v extralize, opouští nejvyšší hokejovou soutěž útočník David Ludvík. Nebude už pokračovat v Kometě Brno a svoji nejbližší budoucnost spojil s prvoligovým Slovanem Ústí nad Labem. Měl by se stát největší posilou mužstva, které pomýšlí na postup do extraligy.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

David Ludvík

Článek

Jak hodnotíte minulou sezónu v Brně?

Nebylo to jednoduché období. V jeho průběhu jsme měli problémy, ale o to sladší byl konec v podobě úniku z barážových pozic. Neřeknu nic nového, když připomenu báječnou brněnskou kulisu. Město hokejem žije, diváci jsou fantastičtí.

Jste brněnským odchovancem, ale předtím jste hrál extraligu jinde...

Rád vzpomínám hlavně na Znojmo. To byla asi moje nejlepší éra. Hlavně díky třetímu místu v extralize za trenéra Hořavy. Pak jsem působil tři roky v Plzni. A loni jsem se vrátil do Brna.

Proč po roce z Komety odcházíte?

Čekal jsem, jak se vyvine situace v Brně, kde mi skončila smlouva. A uvažoval jsem, jestli dostanu nějaké nabídky z extraligy. Jednal jsem s pár kluby a poznal jsem, že finanční možnosti v extralize nejsou nijak dobré. V tom mě oslovil nový sportovní manažer Ústí pan Šindel s nabídkou. Nakonec mě zlákal. Vím, že jdu do ambiciózního klubu.

S jakými představami přicházíte?

Ústí hraje dlouhodobě špičku první ligy, před dvěma lety si vyzkoušelo i extraligu. Chce do ní znovu postoupit a díky novému modelu baráže bude mít asi větší šanci, než měli dosud jen vítězové první ligy.

Co letní příprava v Ústí?

Je to stejná dřina jako všude.

Reklama