Hlavní obsah

Chrudim poprvé dotuje profesionální sportovce, pomůže hokejistům

Prvoligový hokejový klub HC Chrudim dostane od města dotaci dva miliony korun. Díky ní celek, který se potýká s finančními problémy, zůstane v soutěži. Starosta Jan Čechlovský dnes novinářům řekl, že dospělí sportovci dosud od radnice nikdy příspěvky nedostávali, zastupitelé ale rozhodli jinak.

Článek

"Je to poprvé, kdy dáváme cíleně příspěvek dospělému sportu. V tomto případě se to dá označit za změnu přístupu," uvedl Čechlovský.

S požadavkem na příspěvek od města by s odkazem na současný precedens mohly přijít i další sportovní kluby ve městě. Podle Čechlovského se bude každý případ projednávat individuálně. "Nikomu jsme nedali bianco šek," řekl Čechlovský.

HC Chrudim již před začátkem minulé sezony přiznával, že je ve špatné finanční situaci. Platy hráčů se musely snížit na polovinu. Klubu, který je soukromou společností s ručením omezeným, také nevyšlo vyjednávání o vstupu extraligového HC Eaton Pardubice do firmy. HC Chrudim proto zvažoval, že prvoligovou licenci prodá.

Vedení města v květnu odmítlo kritiku klubu, že s hokejisty nechce komunikovat, ani jim snížit nájemné stadionu. Čechlovský tehdy uvedl, že město žádnou oficiální žádost nebo návrh od celku nedostalo, a výhrady označil za zastírací manévr, který měl zdůvodnit, proč by mohla první liga v Chrudimi skončit.

Reklama

Související témata: