Hlavní obsah

Exlitvínovský Heinisch začne sezónu v Litoměřicích

LITOMĚŘICE

Doslova za pochodu tvoří svůj kádr pro prvoligové hokejové boje nováček soutěže HC Stadión Litoměřice. V úterním přípravném zápase s německými Drážďany (4:3) si premiéru v dresu severočeského mužstva odbyl útočník Martin Heinisch, který v minulé sezóně nastoupil za Litvínov ve třiceti extraligových zápasech a poté hrál za Ústí nad Labem v prvoligovém play-off.

Článek

„Od prvního dne přípravy v Ústí jsem byl zraněný, měl jsem natržený sval ve stehně. A až do úterka jsem neabsolvoval ani jediné střetnutí. Do Litoměřic jsem přišel proto, abych se rozehrál. Chci pomoci klukům a zároveň se potřebuji sám dostat do tempa, protože ta moje zápasová pauza byla dlouhá. Od svého prvního startu jsem nečekal žádné zázraky,“ líčil pro Sport cz. forvard Heinisch.

„Poznal jsem, že v Litoměřicích je ambiciózní tým, který se stává jakousi farmou Ústí. Proto znám hodně spoluhráčů, s několika z nich jsem se potkal i v Mostě. Na první ligu se těším. Měl bych být v Litoměřicích na měsíční hostování, a pak se uvidí. Rád bych se samozřejmě vrátil do kádru Ústí,“ podotkl vytáhlý útočník.

Trenér Jindřich Setikovský má už představu o tom, jak by mohla vypadat sestava. „První dva útoky jsou skoro jasné. Počítáme v nich s Tomášem Doležalem z pražské Slavie a Martinem Tvrzníkem, který proti Drážďanům nehrál, jelikož byl v Praze, kde studuje trenérskou dvojku. Další složení vykrystalizuje v posledních dvou přípravných zápasech,“ uvedl kouč.

Zkušený Machulda nezůstal

V Litoměřicích nebude působit 39letý útočník Vladimír Machulda (dříve Litvínov, Třinec, Slavia), který se po návratu z Dánska s nováčkem I. ligy připravoval do minulého týdne. „Byl domluvený, že u nás bude na zkoušce. Odehrál pár zápasů, ale jeho případné setrvání nebylo otázkou výkonnosti. Nebyl by tak laciný, abychom ho mohli angažovat. Rozhodli jsme, že ve třetí a čtvrté pětce dostanou šanci spíše mladší hráči,“ vysvětlil Setikovský.

Litoměřičtí chtěli původně kádr zúžit do konce tohoto týdne. „Ale je možné, že si necháme zatím víc hráčů, než jsme předpokládali,“ uvedl druhý z trenérů a sportovní manažer Daniel Tvrzník. „A věřím, že tým doplníme ještě o dva obránce. Tím jedním bude Matěj Stříteský z Litvínova. Druhý přijde z Ústí, konkrétní jméno ale ještě nevíme. Jsme v kontaktu s ústeckým sportovním manažerem Jaromírem Šindelem a snad v pátek bude celá věc dořešena.

Formou střídavých startů by nám měli vypomoci i hráči z pražské Slavie. Pravděpodobně se u nás na nějaký zápas objeví brankář Robert Slipčenko. Aby spolupráce se Slavií dostala nějaký smysl, musí být výhodná pro obě strany,“ uzavřel Daniel Tvrzník.

Reklama

Související témata: