Hlavní obsah

Trénink v Popradu? Galeje, říká ústecký Lukáš Poživil

Josef PešoutPrávo

Devět sezón v extralize, z toho sedm v Litvínově a dvě v Českých Budějovicích. Taková je dosavadní vizitka hokejového obránce Lukáše Poživila. Další starty v nejvyšší soutěži v nejbližší době nepřidá. Stal se totiž posilou prvoligového Ústí nad Labem, s nímž se pokusí o návrat mezi elitu.

Článek

Co byste řekl ke svému odchodu z jihu Čech?

Vedení Českých Budějovic chtělo udělat razantní řez v týmu, a tak tam po sezóně skončilo patnáct hráčů. A když počítám brankáře Turka, který během léta uzavřel kariéru, bylo nás dokonce šestnáct.

Měl jste ale namířeno do HC Lev Hradec Králové se sídlem v Popradu. Tahle možnost nevyšla. Byl jste zklamaný?

Trénovali jsme asi pět dní a byla to dobrá zkušenost na profesionální úrovni. Přál bych každému, kdo si myslí, že se hokejisté jenom baví, aby si pár dní zatrénovali pod trenéry Hořavou a Rulíkem, což jsem zažil v Popradu. Opravdu to nebyla zábava, ale galeje. Pak nám řekli, že z projektu Popradu nic nebude a že to nejde. Bylo těžké narychlo něco sehnat. Spousta klubů už měla uzavřené kádry.

Pokračoval jste někde v přípravě?

Doma v Litvínově. A když litvínovští kluci odjeli na turné do Švýcarska, začal jsem trénovat v Ústí.

První dojmy z ústeckého působení?

Za Ústecké Lvy jsem sehrál už tři zápasy - proti Kladnu, v Karlových Varech a s Kadaní. Poznal jsem, že tým má velkou sílu. Ale trošku nás trápí koncovka. Do startu první ligy zbývá přes deset dní a ještě máme čas jí vyladit.

Jaké máte v Ústí plány?

Určitě jen ty nejvyšší. Hned ve druhém kole hrajeme s Chomutovem, největším favoritem. Nevím, jestli je to dobré vylosování, protože prvních pět kol bývá většinou ještě seznamovacích. Rozhodující bude až play-off a do finiše sezóny nás čeká velmi dlouhá cesta. Musíme jít do toho s pokorou a krůček po krůčku.

Váš mladší bratr Ondřej Poživil nastupuje také v obraně a působí od letošní sezóny ve Vrchlabí, které hraje stejnou soutěž. Už jste se hecovali?

Ještě ne, ale už jsme si volali. Hráli jsme spolu, ale i proti sobě v extralize. Ondra za Litvínov a já za Budějovice.

Reklama