Hlavní obsah

Kadaň myslí před startem první ligy na horní osmičku

Josef PešoutSport.czPrávo

Těžit ze spolupráce se sousedním Chomutovem hodlají i v nové sezóně hokejisté Kadaně. Tým prošel jako každoročně hráčskou obměnou, ale trenér Mikuláš Antonik v rozhovoru pro Sport cz. věří, že se jeho svěřencům podaří dostat do horní osmičky tabulky.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový trenér Mikuláš Antonik

Článek

V jaké fázi přípravy se nacházíte?

Soutěž začíná v polovině září a bohužel nás už během přípravy na ledě trápí nemoci a zranění hráčů, takže nehrajeme v optimální sestavě. Ale máme v kádru mladé kluky, kteří dřou. A bylo to vidět na výsledku v Ústí nad Labem, kde jsme vyhráli 4:1.

Můžete shrnout změny v kádru? Nejprve odchody...

Hráčskou kariéru ukončili Šíp, Ťupa, Gombár. Navíc Seman a Sikora zamířili do Chomutova, což se čekalo, protože už v průběhu minulé sezóny k nám přišli z Havířova s tím, že by se měli posunout ještě výš.

A nové tváře?

Z Chomutova přišli v létě zkušení hráči, kteří už mají něco za sebou - Mikšovic, Eiselt, Všetečka, Trefný. Roky hráli v první lize na špici, Eiselt má i extraligovou minulost. Počítáme s nimi i pro to, aby pomohli mladým spoluhráčům a ukázali jim směr. Všechny posily mají perfektní přístup a v jejich zapojení do mužstva nevidím jediný problém.

Před pár dny vás doplnil i slovenský útočník Radulay. Jak se jeví?

Radulay přišel nejprve z Dukly Trenčín do Chomutova, kde by ale neměl stálé místo. Je v Kadani, aby víc hrál. Věřím, že pro nás bude přínosem.

Jak to vypadá s brankářským postem?

Máme zkušeného Jarinu a mladého Závorku, kteří by mohli vytvořit velice dobrou brankářskou dvojici. Štěrba bude mít střídavé starty do Jablonce nad Nisou a Kaššák do Klášterce nad Ohří. Hronek u nás skončil a zamířil do slovenské Nitry.

Chystáte ještě posílení na poslední chvíli?

Existuje možnost využití střídavých startů pro jednoho obránce a jednoho útočníka z Karlových Varů. Uvidíme, jak se domluvíme.

Kam by mohly směřovat kadaňské ambice v první lize?

Každý celek se chce dostat do vánoc do první osmičky, aby měl jakoby klidnější druhou polovinu sezóny bez hrozby baráže o udržení. Bude rozhodovat spousta drobností, zranění. Uděláme maximum, abychom se mezi týmy z horní poloviny tabulky probojovali.

Reklama

Související témata: