Hlavní obsah

První hokejová liga začne za týden, vyvrcholí nejpozději 2. dubna

PRAHA

Za týden odstartuje nový ročník první hokejové ligy, která má pozměněný herní model. Šestnáctka týmů bude hrát stejně jako v minulém ročníku dvoukolově každý s každým (celkem 30 kol), ale v další fázi nastala změna. Zatímco v minulých dvou sezonách se utkaly celky ještě dvoukolově systémem sudá - lichá (celkem 16 kol), nyní se rozdělí na dvě skupiny - o 1.-8. místo a o 9.-16. místo (celkem 14 kol).

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova

Článek

Pro nejlepší dvanáctku týmů bude následovat play off. Kluby na 1.-4. místě postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z 5.-12. pozice budou hrát předkolo play off na tři vítězné zápasy. Čtvrtfinále, semifinále i finále se odehraje na čtyři vítězné zápasy.

Pro 13. a 14. tým skončí soutěž už v pondělí 7. února po skončení nadstavbové části. Celky z 15. a 16. místa čeká baráž o udržení v první lize s vítězi tří skupin druhé ligy. Ta začne 7. března a nejhorší celky druhé nejvyšší soutěže před ní tak budou mít měsíční pauzu.

Nový vítěz první ligy, který vyzve nejhorší celek extraligy v baráži, bude znám nejdříve v sobotu 26. března a nejpozději v neděli 2. dubna.

Reklama