Hlavní obsah

Jediným cílem je postup, říká chomutovská posila Havíř

Josef PešoutPrávo

Dvanáct sezón v extralize, z toho dva mistrovské tituly s Pardubicemi z let 2005 a 2010. To je stručná vizitka, jakou se může pochlubit 35letý hokejový obránce David Havíř. Od léta je vítanou posilou zadních řad prvoligového Chomutova, za který si odbyl soutěžní premiéru při středečním zápase s Vrchlabím.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista David Havíř

Článek

Jaké bylo pro vás loučení s Pardubicemi po extraligovém triumfu?

Bylo to smíšené. Strávil jsem tam šest let, a to je v hokeji dlouhá doba. Rozhodoval jsem se co a jak. Pardubice v první chvíli nevěděly, jestli budou mít zájem, abych tam zůstal. Nakonec mi daly nabídku, ale byla jen jednoroční. Můj agent mě tlačil k tomu, abych chtěl dvouletý kontrakt. Dostal jsem jednu takovou nabídku, ale už jsem byl rozhodnutý pro Chomutov. Chovali se ke mně seriózně a už jsem z toho necouvl.

Jste v kontaktu s bývalými pardubickými spoluhráči?

Nejvíc s Pivkem, Špirkem, Kočím, mladým Nakládalem i dalšími.

Máte za sebou první zápas v severočeském dresu v první lize. Spokojenost?

První třetina byla z naší strany hrozná. Byli jsme nervózní a měli těžké nohy. Pak už to vypadalo jinak a nakonec jsme o gól vyhráli 3:2.

Co vám premiéra naznačila?

Je to úplně jiný hokej než v extralize. V první lize se hraje méně takticky a víc chaoticky. Mladí kluci si proti nám neberou servítky a lítají na ledě. Když si ale náš tým trošku sedne a dáme nějaké branky, budou snad zápasy v našem podání vypadat lépe než ten úvodní.

Jak na vás působí chomutovský celek?

Je nabitý kvalitními hráči. Pokud se podíváte na jména, tak skoro každý z nás už hrál extraligu.

V sobotu hrajete šlágr první ligy v Ústí nad Labem. Co očekáváte?

Hlavně to bude srovnání dvou favoritů, kteří chtějí postoupit do baráže o extraligu. Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Je to teprve druhé kolo, ale dobře víme, že výhra v takovém utkání zvedne sebevědomí. Myslím, že to nebude střelecká přestřelka a bude se hrát pozorně odzadu.

Chomutovské cíle?

Už jsem to zmínil. Když klub nakoupil takové hráče, jací tady jsou, tak se přece nesmíříme s tím, abychom hráli pořád jen první ligu. Vedení nám řeklo, že jediným cílem je postup. Ale bude to hodně těžké, protože musíme vyhrát čtyři série - čtvrtfinále, semifinále a finále první ligy a ještě baráž.

Pocházíte z Brna. Už jste se v Chomutově zabydlel?

S manželkou jsem doma ve městě Miroslav kousek od Brna. V Chomutově mám pronajatý byt. To je pro mě prioritní, abych se mohl dobře soustředit na hokej.

Reklama

Související témata: