Hlavní obsah

Hokejisté Jihlavy porazili Chomutov a vedou prvoligovou tabulku

PRAHA

Zápas o první místo v tabulce první ligy zvládli lépe hokejisté Jihlavy. V pátém kole první ligy porazili na domácím ledě Chomutov 5:4 po samostatných nájezdech a v čele soutěže mají před svým soupeřem jednobodový náskok.

Článek

Zápas na Horáckem zimním stadionu měl napínavý průběh. Jihlava sice po trefách Hodka a Jeslínka, který v minulé sezoně nastupoval za Chomutov, vedla 2:0, hostům se ale podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině už po 21 vteřinách snížil Sikora a v polovině utkání srovnal Selinger.

Ve třetím dějství šla Dukla dvakrát do vedení, ale Severočeši dokázali pokaždé odpovědět. V prodloužení měl šanci strhnout vítězství na stranu domácích ze samostatného nájezdu Šídlík, ale brankář Hylák dotáhl Chomutov až k samostatným nájezdům. V nich trefil dva body pro Jihlavu střelou do šibenice Aleš Padělek.

Bleskový start do zápasu viděli fanoušci v Olomouci, kde domácí nad Hradcem Králové už v osmé minutě vedli 3:1. Skóre zápasu otevřel hostující Kubica, střelou z ostrého úhlu vyrovnal Zbořil, dvacet vteřin po něm přidal další gól kapitán Brančík a druhou trefu v zápase zaznamenal Zbořil.

Na 4:1 zvýšil v přesilovce v 42. minutě Vyrůbalík, také Hradec ale využil početní výhodu a díky Roubíkovi snížil. Dvě minuty před koncem se trefil hostující Moskal a domácí se při závěrečné hře hostů strachovali o výsledek, vedení ale udrželi a po dvou nepovedených zápasech naplno bodovali.

Sérii nevydařených duelů ukončili také hokejisté Znojma, kteří porazili 4:2 Tábor a dočkali se prvního tříbodového zisku v sezoně. Po vyrovnaných dvou třetinách rozhodli o Orli o výhře v závěrečné třetině, kde domácí poprvé v utkání poslal do vedení Říha a konečnou podobu dal svým druhým gólem v utkání Hradecký.

První hokejová liga - 5. kolo:
Benátky nad Jizerou - Ústí nad Labem 0:5 (0:0, 0:4, 0:1), Jihlava - Chomutov 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 2:2 - 0:0), Znojmo - Tábor 4:2 (1:1, 1:1, 2:0), Kadaň - Třebíč 8:2 (1:1, 3:0, 4:1), Litoměřice - Havlíčkův Brod 4:3 (1:1, 2:0, 1:2), Olomouc - Hradec Králové 4:3 (3:1, 0:0, 1:2), Písek - Vrchlabí 3:4 (1:1, 1:2, 1:1).

Reklama

Související témata: