Hlavní obsah

Ústecký asistent Skrbek nechápe kolaps na ledě nováčka

LITOMĚŘICE

Neuvěřitelný hokejový zápas viděla ve středu vyprodaná litoměřická Kalich Arena. V prvoligovém šlágru měli v severočeském derby hráči Ústí nad Labem nakročeno k pohodovému vítězství, ale trestuhodně se o něj sami připravili, když nezvládli posledních čtyřicet vteřin řádné hrací doby ani začátek následného prodloužení. Potkal je totální kolaps, podlehli na ledě nováčka soutěže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Ústí se radovali předčasně.

Článek

„Lehce jsme přišli k vedení 3:0, ale pak se domácí začali zlepšovat, zbavili se respektu a nakonec nás přehráli. A ten závěr? To se prostě stává, i když to nechápu a je to až neskutečné,“ řekl po zápase asistent ústeckého trenéra Milan Skrbek.

„Byla tam chyba od hráče Ludvíka, který sedm vteřin před koncem třetí třetiny sevřel v obranném pásmu kotouč místo, aby do něj plácnul a bylo by po zápase. I předtím dva naši hokejisté vyhazovali puk do útočného pásma a chtěli dát další gól. Proč? Stačilo, aby jen poslali kotouč pomalu podél mantinelu a uhájili bychom vedení 3:2. Ale nikdo hráčům do hlavy nevidí, já to nevysvětlím. Hráli jsme profesorský hokej bez bojovnosti a s tím daleko nedojdeme,“ vykládal Skrbek.

Naopak s vítězstvím 4:3 v prodloužení mohl být spokojen jeden z litoměřických trenérů Daniel Tvrzník.

„Nejprve musím říci, že jsme měli tragický začátek. Přitom jsme chtěli hrát nepříjemný, agresivní hokej. Dali jsme si skoro sami tři góly. Oslabovala nás i častá vyloučení a koledovali jsme si o velký průšvih. Nakopl nám až gól na 1:3 a šli jsme výsledku naproti. Nebudu tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě, ale dokázali jsme to s vekou dávkou štěstí. Stal se malý zázrak. Jako hráč jsem podobný obrat nezažil a jako trenér vůbec ne, protože netrénuji zase tak dlouho,“ uvedl Tvrzník

 

Kloz se vrátil do Ústí

V paradoxní situaci se ocitl útočník Jan Kloz. Ještě v sobotu hrál za Litoměřice ve Vrchlabí a ve středu nastoupil za Ústí právě v Litoměřicích.

„U nás mu skončilo měsíční hostování a shodou okolností vyšel jeho první zápas v ústeckém dresu zrovna proti nám, zalaškoval si los soutěže. Za Litoměřice dal pět gólů a dalo se čekat, že si ho jeho mateřský klub stáhne zpátky. Kdyby se v Ústí výrazně neprosadil, rádi ho znovu uvítáme v našem týmu,“ komentoval zajímavý přesun Tvrzník.

V Litoměřicích je hlad po hokeji. „Panuje správná fanouškovská horečka. Věřím tomu, že pokud budeme podávat kvalitní výkony, lidi budou chodit i na méně atraktivní zápasy, než s Ústím,“ uvažoval ještě druhý muž z trenérské dvojice Jindřich Setikovský.

V příštím kole jedou Litoměřice na led vedoucího Chomutova. „Musíme zlepšit disciplínu a poučit se ze zápasu s Ústím. I v Chomutově se chceme poprat o solidní výsledek,“ dodal Tvrzník.

 

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články