Hlavní obsah

VIDEO: Ústečtí Lvi se na ledě poprali s Kadaní, k bitce přispěl i trenér Rosol

PRAHA

Netřeba natáčet bitky na kanadských kluzištích. Řežbu na ledě předvedli v sobotním 10. kole první hokejové ligy týmy Ústí nad Labem a Kadaně. V severočeském derby poměrně jasně vyhráli ústečtí Lvi 6:2, ale v závěru zápasu se rozhořela válka, z níž odešli do kabin předčasně tři hráči z každého týmu. Také ústecký trenér Petr Rosol do bitky nepřímo zasáhl, když vyslal na led ze střídačky Petra Kanka. „Kanka jsem do mely poslal. Kadaňských rváčů tam bylo osm, nás pět. Proto Kanko zakročil,“ neuhýbá Rosol.

Foto: hcusti.cz/

Z bitky v zápase Ústí - Kadaň v 10. kole první hokejové ligy.

Článek

„Rozhodčí nám říkali, že byly tři dvojičky, s tím nesouhlasím. Na Čurillu se sápali dva, chytl jsem proto Kanka za dres a poslal ho do bitky, aby mu pomohl,“ líčí Rosol v rozhovoru na internetových stránkách ústeckých Lvů. „A ještě bych tam poslal i Skleničku, kdyby hrál,“ dodal.

Kanko, příbramský rodák a odchovanec Sparty Praha, přišel před sezónou z Třince. Již v juniorském věku vyrazil zkusit štěstí do Ameriky, sedm sezón strávil převážně na farmách. Na svém kontě má však i 10 ostrých startů v NHL v dresu Los Angeles, ve kterém si připsal i jednu branku.

Peter Kanko ještě v třineckém dresu před brankářem Sparty Tomášem Pöpperlemfoto: Právo/Petr Hloušek

„Pan Rosol do mě strčil, abych šel do bitky pomoct spoluhráčům.Vletěl jsem na led a všichni odstoupili. Nevěděl jsem proto, koho si vzít na fight. Někdo tam vypadl ze souboje, tak jsem šel na něj. Pak se to mlelo ze všech stran. Tak jsem si vybral jednoho protihráče a pak jste viděli, co z toho bylo,“ přibližuje dramatické chvíle Petr Kanko.

Podle očitých svědků byla Kankova převaha zřetelná a o vítězi nebylo pochyb. „Nevím. Dělal jsem pouze svou práci. Kadaň měla přesilu, děly se tam velké věci. Nejdřív byl poměr 5 na 8, pak nás 6 na 12,“  popsal situaci Kanko. „Není snadné se poprat. Když dostanete ránu, bolí to. Když vyhrajete, taktéž to bolí. Člověku se do toho moc nechce, ale znám pár kluků, kteří se perou každou noc... Snažil jsem se pomoct spoluhráčům a snad se to povedlo.“

Reklama

Související témata: