Hlavní obsah

S lidmi jako Rulík nemá cenu spolupracovat, zlobí se v Chomutově

PRAHA/CHOMUTOV

Spíše jako přestupní stanici za lepším angažmá bral hokejový trenér Radim Rulík své působení v prvoligovém Chomutově. Nejprve chtěl v létě uvolnit, když už se viděl jako kouč nového účastníka KHL HC Poprad. Když ale projekt zkrachoval, pokorně se vrátil na sever Čech. V úterý se ale rozhodl odejít znovu a náhle byl jmenován novým asistentem v pražské Spartě. V Chomutově jsou z jeho jednání roztrpčeni.

Foto: PRÁVO

Radim Rulík

Článek

"S panem Rulíkem jsme s okamžitou platností ukončili smlouvu. Opakovaně na nás naléhal, abychom ho uvolnili do jiného klubu. S takovými lidmi nemá cenu dlouhodobě a koncepčně pracovat," oprávněně se na oficiálních stránkách KHL Chomutov rozčiluje generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Není se co divit. Když se Rulík v létě nechal zlákat voláním nejistého českého projektu o týmu v Kontinentální lize, musel za něj Chomutov hledat náhradu. Hlavním trenérem A týmu byl nakonec jmenován Jaroslav Liška. Jenže Rulík nakonec zůstal bez práce, projekty HC Lev Hradec Králové i HC Poprad v KHL selhaly. Přesto mu Chomutov podal pomocnou ruku a  jmenoval ho šéftrenérem, řídil mládežnické týmy klubu.

"Přestože už v červenci chtěl pan Rulík za každou cenu opustit náš klub a odešel za projektem v Popradu, přijali jsme ho následně zpátky. Plánovali jsme dlouhodobou koncepční spolupráci ve sportovní oblasti," připomíná fakta Veverka.

Jenže ambiciózní Rulík měl zřejmě jiné plány. Uplynuly sotva tři měsíce, když při další trenérské příležitosti znovu vyjádřil touhu odejít jinam a rozhodl se následovat někdejšího trenérského parťáka z Karlových Varů a juniorské reprezentace Miloslavu Hořavu do Sparty Praha.

"Když někdo opakovaně projeví nechuť pracovat v Chomutově, nemá cenu ho držet násilím. Nejprve jsme odchod Rulíka do Sparty odmítli, po jeho naléhání jsme ovšem usoudili, že vzájemná spolupráce by nebyla ku prospěchu našeho klubu a rozhodli jsme se s okamžitou platností rozvázat s panem Rulíkem smlouvu," uzavřel Veverka.

Reklama

Související témata: