Hlavní obsah

Rindoš a Steiner oživili ve vzájemném souboji první ligu

LITOMĚŘICE

Hokejisté Litoměřic drží v roli nováčka první ligy neporazitelnost na domácím ledě, k čemuž ve středečním zápase s celkem Benátek nad Jizerou přispěl i z Litvínova zapůjčený útočník Lukáš Rindoš. Za středočeský tým zase poprvé nastoupil zkušený útočník Ondřej Steiner, ale ani jeho přítomnost nestačila na to, aby Benátky poprvé bodovaly na ledě soupeřů. Starty obou posil byly současně vítaným oživením soutěže.

Článek

Lukáš Rindoš odehrál v této sezóně za Litvínov všech dosavadních patnáct zápasů v extralize, připsal si dva góly a tři asistence. Jak se dostal do Litoměřic? „S tímto týmem jsem už trénoval měsíc a půl na začátku přípravy, pak jsem se vrátil do Litvínova. A nyní mě Litoměřičtí povolali, protože měli marodku. Společně se mnou nastoupil z Litvínova i Bojer, který pro zranění měsíc netrénoval,“ vysvětlil útočník.

Nebere starty v první lize jako krok zpět? „Vůbec ne. Litoměřické kluky znám už z léta. Proti Benátkám jsme prohrávali 0:2, ale skóre jsme otočili a vyhráli. Jsem rád, že mužstvo pokračuje v domácí vítězné sérii. S chutí jsem si zahrál proti soupeři, který má posily z Liberce. Litoměřice hokejem žijí, je to tady super,“ líčil Rindoš.

V pátek ho čeká zápas za Litvínov proti Kometě Brno. „Náročný program mi nevadí. Skoro celou loňskou sezónu jsem z důvodů, které nechci komentovat, vynechal. Takže letos cítím velkou motivaci, ať už je to v extralize, nebo první lize,“ dodal ambiciózní útočník.

Po prohře Steiner nejásá...

Ondřej Steiner je posilou Benátek. „Zavolal mi Tomáš Klimt, hráč Benátek a můj bývalý spoluhráč z extraligy, jestli si nechci zahrát v první lize. Tak jsem přišel, ale ze zápasu v Litoměřicích mám smíšené pocity, protože jsme prohráli. Nedotáhli jsme dobře rozehrané utkání do konce,“ říkal Steiner, který naposledy působil v Klatovech ve druhé lize.

„Tam jsem trénoval a sehrál jsem i pár zápasů, abych byl připravený,“ připomněl hokejista, který v kariéře okusil extraligu v Plzni, Karlových Varech, Slavii, Litvínově a Vsetíně a poznal zahraniční angažmá ve Finsku, Rusku, Norsku a Dánsku.

„V extralize jsem končil ve Vsetíně, tehdy v úspěšné baráži s Ústím. Ze spoluhráčů tam se mnou hráli třeba Rob, nebo Stantien, trénovali nás Jeřábek a po něm Rosťa Vlach,“ vybavil si Steiner. A co případný návrat do nejvyšší soutěže? „Byl jsem dlouho v zahraničí a asi se na mě zapomnělo. Žádnou nabídku jsem nedostal, kluby spíše hledají mladší hráče,“ dodal 36letý útočník.

Reklama

Související témata: