Hlavní obsah

Věřím, že se z útlumu zvedneme, říká ústecký střelec Čurilla

Už čtyři body ztráty dělí hokejisty Ústí nad Labem na třetím místě prvoligové tabulky od vedoucí Dukly Jihlava. A to je situace, na kterou nejsou na severu Čech zvyklí, protože například loni kralovali Ústečtí Lvi s velkým náskokem základní části soutěže. „Věřím, že se zvedneme,“ říká v rozhovoru pro Sport cz. aktuálně nejlepší ústecký střelec Marek Čurilla.

Článek

Zatím jste dal osm gólů a patříte k nejlepším kanonýrům první ligy. Jak to berete?

To, že mi to tam trochu padá, je hezké, ale je to především zásluha spoluhráčů. Třeba při brance do sítě Hradce Králové jsem dostal krásnou nahrávku, že stačilo jen nastavit hokejku. Pro nás je důležité, aby pracoval celý tým, a jestli skóruji, nebo ne, zůstává stranou. Na čelo tabulky střelců se nedívám, i když mi statistiky občas někdo připomene.

Z posledních dvou zápasů jste získali jediný bod. Je to náznak krize?

Ještě bych to nenazval krizí, jen menším útlumem. Akorát se to tak sešlo. Ústí je ale mužstvem, které se tradičně pohybuje na prvním, nebo druhém místě, a každé jiné umístění je asi zklamáním. Doufám, že se z toho otřepeme. Na tréninku děláme maximum, rozebíráme nácviky a snažíme se o zlepšení.

Jak vnímáte fakt, že trojice ústeckých hráčů Zeman, Poživil, Hovorka má střídavé starty za Kladno, P. Hořava hostuje v Třinci. Není jejich absence v ústeckém dresu pro vás oslabením?

Myslím si, že pro kluky je dobré, že si zahrají extraligu. Sám jsem v ní ještě loni v dresu Kladna působil a vím, že je to kvalitní soutěž. Proto jim tuhle šanci přeji, protože je to pro ně dobrá zkušenost, kterou mohou zúročit po návratu v ústeckém týmu. Získají sebevědomí, které se jim a následně i našemu mužstvu může hodit. Ve Slovanu je široký kádr a měli bychom opory v současné době nahradit.

A co vy? Nemáte také extraligové nabídky?

Když pozvánka přijde, budu rád. Ale to záleží na manažerovi, takže nějakou změnou se teď nezabývám. Zajímá mě jen nejbližší program Ústí.

A ten obsahuje těžkou sérii...

Čekají nás tři zápasy po sobě venku. Vrchlabí bude nepříjemným soupeřem, stejně jako Tábor. A pak jedeme do Chomutova, o jehož síle nemusím mluvit. Půjdeme do toho naplno s cílem pokaždé vyhrát.

Reklama