Hlavní obsah

Po derby jsem hráče pochválil, říká ústecký kouč Rosol

ÚSTÍ NAD LABEM

Byli v minulých letech zvyklí vládnout prvoligové tabulce v základní části soutěže, ale v letošní sezóně to zatím neplatí. Hokejisté Ústí nad Labem nejsou lídrem, přesto věří, že se v konečném účtování ještě prosadí. „Máme na to, abychom se zlepšovali a ještě více potrápili celky, které jsou v tabulce před námi,“ říká ústecký trenér Petr Rosol.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

Ve středečním šlágru první ligy jste vyhráli v Chomutově 5:4 po prodloužení a zopakovali jste stejný výsledek z prvního vzájemného zápasu na domácím ledě. Takže po derby vládne spokojenost?

Třetí třetina byla z naší strany parádní, asi vůbec nejlepší v sezóně. Nakonec jme vydřeli dva body, i když v dramatickém závěru odstoupili z naší sestavy obránci Pojkar a Klobouček. Měli jsme sice hodně vyloučených, ale to k hokeji patří. Hráče jsem celkově pochválil za dobře sehraný finiš včetně vítězného prodloužení. Malinko mě mrzelo, že jsme nezískali ještě o bod víc, ale musíme brát v úvahu, že jsme hráli na půdě velmi kvalitního soupeře.

Kapitán Klobouček vyl vyloučen čtyřikrát během prvních dvou třetin. Není to moc?

První vyloučení vzešlo z toho, že Honza vyprovokoval domácího Dudu, který dostal dvě plus dvě minuty, což byla vlastně naše výhoda. Takže tohle Kloboučkovo vyloučení bylo v pořádku. Pak šel ven za zdržování hry a dvakrát udělal fauly, což by se stávat nemělo.

V tabulce jste až třetí se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Jihlavu a dvoubodovým odstupem za druhým Chomutovem...

Už před sezónou jsem říkal, že nebudeme tak suverénní jako loni, kdy jsme základní část vyhráli s obrovským náskokem. Možná, že vyrovnanost na špici je k něčemu dobrá. Poznáváme aspoň těžké zápasy, což je příprava na play-off. V silách našeho týmu je zlepšení.

Jak to vypadá s ústeckými gólmany?

Momentálně jsme Francouze po patnácti odchytaných utkáních poslali na hostování do Třebíče, odkud se naopak vrátil Fiala. Buď bude za nás chytat, nebo bude dělat dvojku, což se díky uvedení v zápisu o utkání rovněž počítá do potřebné kvóty patnácti startů v první lize pro případnou baráž. Chceme, aby byl v Ústí ještě použitelný.

A co návrat Salfického z hostování Plzně?

Byl s námi už v Chomutově, kde seděl zatím na střídačce. A počítáme s ním, že nastoupí v pondělí doma proti Znojmu. A to máme ještě jednoho brankáře v zásobě, což nikdo neví (smích).

Překvapilo, že před pár dny si zahrál ústecký útočník Janků za Mladou Boleslav v extralize...

Boleslavští měli zájem přímo o něj, tak jsme jim vyhověli.

Reklama