Hlavní obsah

Salfický hned při návratu do Ústí vychytal čisté konto

Stylově se hokejový gólman Dušan Salfický vrátil takřka po osmi měsících do branky Ústeckých Lvů v první lize. Vychytal čisté konto v pondělní dohrávce 18. kola se Znojmem, kterou favorit soutěže vyhrál 2:0. Už ve středu čeká na severočeský tým start na ledě aktuálního lídra v Jihlavě a zkušený Salfický věří v další přísun bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Ústí nad Labem Dušan Salfický

Článek

Za Ústí jste předtím naposledy nastoupil v jarním rozhodujícím sedmém finále první ligy proti Chomutovu. Nový soutěžní ročník jste odstartoval při hostování v extraligové Plzni. Jaké pro vás bylo působení na západě Čech?

Chytal jsem tři zápasy, pak jsem čtyři duely seděl na střídačce, znovu jsem nastoupil na jedno utkání a v dalším proti Kometě Brno mě po první třetině vystřídali. A od té doby jsem se do plzeňské branky nedostal. Přesto si myslím, že moje výkony nebyly tak špatné, abych skončil na tribuně. A teď jsem zpátky v Ústí.

Co říkáte na to, že post brankářské jedničky v Plzni obsadil devatenáctiletý Marek Mazanec?

Je to šikovný gólman. Při jeho mládí může být největším problémem hlava. Když to ukočíruje, má budoucnost před sebou. Šanci v extralize ale chytil za pačesy.

Vrátíte se v sezóně ještě do Plzně?

Právě Mazanec by měl v prosinci odjet s reprezentační „dvacítkou“ do Kanady a existuje varianta, že bych ho v extraligovém kádru znovu zastoupil.

Pojďme ale k ústeckému angažmá. Jak vás těší vychytaná nula proti Znojmu?

Kluci mi asi chtěli pomoci, abych ji dosáhl. Ubránili jsme oslabení tří proti pěti. Nula je příjemná, ale hlavní je vítězství za tři body. Ze sebe mám docela dobrý pocit.

Co očekáváte od duelu v Jihlavě?

Dukla vede první ligu, sezóna jí zatím vychází.

Jihlavu táhnou střelci Bakus, Hodek, Čachotský. Máte z nich respekt?

Tým má svou hru na nich postavenou. Ale nemůžeme se koncentrovat jenom na uhlídání tří hráčů. Celkově bych viděl základy úspěchů Dukly v osobě trenéra Vlka, který už v Olomouci odváděl kvalitní práci. Musíme se vyvarovat oslabení, protože Dukla spoléhá na výborné přesilovky. Pokud budu zdravý, tak s Ústím do Jihlavy pojedu, ale ještě nevím, jestli budu chytat. Věřím, že tam uhrajeme nějaké body.

Reklama